Frederikssund Kommunes logo
5. oktober 2022

Handicap- og psykiatripolitik i høring

Udkast til Handicap- og psykiatripolitik 2023-2026 for voksenområdet sendes i offentlig høring fra den 5. oktober til den 6. november 2022.

Udarbejdet på baggrund af input fra borgere

Byrådet igangsatte på møde den 22. juni 2022 en revision af Frederikssund Kommunes handicap- og psykiatripolitik, der udløber med udgangen af 2022.

I forbindelse med revisionen blev der afholdt en offentlig workshop på Elværket i Frederikssund den 17. august 2022. Omkring 35 deltagere drøftede, hvad kommunen skal have fokus på i forhold til handicap- og psykiatriområdet for at udpege temaer, som kan indgå i politikken som indsatsområder og målsætninger.

På baggrund af workshoppen, har administrationen udarbejdet et udkast til Handicap- og psykiatripolitik 2023-2026. Udkastet blev forelagt for Social og sundhed på møde den 29. september. Udvalget besluttede her at sende udkastet i høring.

I høring fra den 5. oktober til 6. november 2022

Udkast til Handicap- og psykiatripolitik 2023-2026 sendes således i høring i perioden fra den 5. oktober til den 6. november 2022. På høringssiden ligger udkastet til den nye politik.

- I Social og sundhed er vi glade for alle de input, som vi fik til workshoppen. Vi har lyttet, og tilstræbt at indarbejde så mange elementer fra workshoppen som muligt. Vi er nu spændte på at modtage høringssvar, så vi kan se om vi har ramt rigtigt, siger formand for Social- og sundhed Anne Sofie Uhrskov (V) og uddyber: 

- Det har ligget udvalget meget på sinde, at de borgere som politikken handler om også har mulighed for at få indflydelse. Derfor vil høringsprocessen også blive understøttet af kommunens tilbud på området.

Dialogmøde igen til november

Efter høringsperioden vil administrationen behandle de indkomne høringssvar og udvalget vil beslutte eventuelt at tilrette politikken på baggrund heraf. Den 21. november 2022 vil der blive afholdt et dialogmøde for borgere i Frederikssund, hvor udkastet til en revideret handicap- og psykiatripolitik bliver præsenteret og drøftet. Politikken forventes at blive godkendt på Byrådsmøde ultimo januar 2023