Frederikssund Kommunes logo
4. marts 2022

Hjælp til ukrainske borgere

Krigen i Ukraine har betydet, at mange ukrainere har forladt deres hjem og ejendele for at flygte ud af landet. Alle kommuner i Danmark gør sig klar til at modtage flygtninge og dermed også Frederikssund Kommune.

Når der kommer ukrainske flygtninge til Frederikssund Kommune, vil der blive gjort en indsats for, at de hurtigst muligt oplever en normal hverdag med børnepasning, skole og job inden for de rammer, som lovgivningen giver.

Administrationen har lavet et overblik over, hvilke bygninger kommunen har, som er egnede til boliger til flygtninge og er ved at klargøre de første steder til brug.

Vil du gerne hjælpe?

Hvis du som borger ønsker at hjælpe med indkvartering eller bidrage på anden vis, er du velkommen til at kontakte Frederikssund Kommune. 

I første omgang er det ikke muligt at sige, om der bliver brug for hjælp, hvilken hjælp eller hvor meget. Dette bliver først klart, når der er tal på, hvor mange flygtninge kommunen skal modtage.

Hvis du ønsker at hjælpe her og nu, kan du kontakte en af nødhjælpsorganisationerne, som sørger for den rette hjælp til de ukrainske flygtninge.

Info til ukrainske statsborgere

Er du selv ukrainsk statsborger eller kender du en, der er kommet til Danmark, kan der være brug for at indhente en masse information. På hjemmesiden nyidanmark.dk/ukraine har Udlændingestyrelsen samlet en række relevante oplysninger til ukrainske statsborgere, der enten er kommet til Danmark eller som ønsker at komme til Danmark. Det er blandt andet oplysninger om at indrejse visumfrit i Danmark, asylansøgning, hvor man kan bo og meget mere.

Er dine børn er bange eller bekymrede?

Mange børn og unge hører om krigen i Ukraine og hos nogle kan det skabe bekymringer og frygt. Frederikssund Bibliotekerne har samlet en række bøger, som kan være en hjælp for dig som voksen til at tale med børnene om situationen. Det kan du læse mere om på bibliotekernes hjemmeside.

Har du børn i alderen 9 til 14 år kan I også kigge på DR Ultra, der har lavet nogle gode nyheder til børn om konflikten i Ukraine.

Information om ukrainske flygtninge og Frederikssund Kommune

Vi har oprettet en side her på hjemmesiden, hvor du kan finde spørgsmål og svar om ukrainske flygtninge. Vi vil løbende opdatere siden.