Frederikssund Kommunes logo
1. juni 2022

Så er det tid at til at bekæmpe Bjørneklo

Bjørneklo hører ikke hjemme i den danske natur og skader både planter og dyr. Plantens saft giver eksem på huden og skader på øjnene. Brug derfor briller, handsker og langærmede bukser og bluser, når du bekæmper Bjørneklo.

Må ikke sætte frø

Bekæmp Bjørneklo, inden den sætter frø. Vurdér bestandens størrelse, inden du vælger metode. Mindre bestande kan bekæmpes ved rodstikning med en spade, inden planten sætter frø. Når planten at blomstre, kan man kappe blomsterstanden af, inden den sætter frø. Du kan læse mere om bekæmpelse af Bjørneklo på vores hjemmeside.

Planten kortlægges

For at få overblik over invasive arter og problemarter på kommunens egne arealer igangsættes en yderligere kortlægning i 2022. Dette skal skabe mulighed for at prioritere en eksisterende bekæmpelse eller eventuel ny bekæmpelse.

Kommunen vil i den kommende Naturhandlingsplan vurdere, om der er behov for en egentlig strategi for bekæmpelse af invasive arter.

Indberet bjørneklo til kommunen

Ser du Bjørneklo, så indberet det til os på ”Tip Frederikssund” enten via hjemmesiden eller på App. Du må meget gerne tilføje et billede eller skrive en besked, så vi kan bedømme omfanget af bestanden.

Kort over forekomster af Bjørneklo i kommunen. Grafik: Frederikssund Kommune.Kort over forekomster af Bjørneklo i kommunen.

Grafik: Frederikssund Kommune.