Frederikssund Kommunes logo
27. juni 2022

Plan for parcelhuse i Vinge i høring

Forslag til lokalplan 153 og kommuneplantillæg 007 er betegnelserne for det plangrundlag, der skal skabe et nyt parcelhusområde i den sydlige del af Vinge. På Byrådets møde torsdag den 2. juni blev det besluttet at sende planerne i otte ugers offentlig høring.

Byggegrunde fra 550 – 750 m2

Med lokalplanen for det 7,7 ha store område skabes der mulighed for, at der kan opføres et boligområde i form af parcelhuse med grundstørrelser fra 550-750 m2 (delområde A). Desuden åbnes der mulighed for, at der kan opføres op til 20 såkaldte 'Tiny Houses' i den østlige del af området (delområde B). Lokalplanen skal desuden sikre, at bebyggelsen får et afvekslende arkitektonisk udtryk. Endelig skal at det sikres, at der bliver en god forbindelse mellem boligerne og Vinges grønne hjerte.

Planen fastlægger, at parcelhuse i delområde A kan opføres i 2 etager (op til 8,5 m), mens Tiny Houses kan opføres med en højde på op til 5,0 m plus højden af eventuelle hjul. Ved en anvendelse til parcelhuse i delområde B kan disse opføres i 1 etage (op til 6,0 m).

Byggemodning og salg af grunde i 2022

Planerne er nu i offentlig høring indtil den 19. august, hvorefter de skal vedtages endeligt. Herefter kan byggemodning af arealet begynde og grundene kan sættes til salg. Salget ventes at gå i gang i løbet af 2022.

Skitse over bebyggelsesplan for parcelhuse og tiny houses. Grafik: Frederikssund Kommune.Skitse over bebyggelsesplan for parcelhuse og tiny houses.

Grafik: Frederikssund Kommune.