Frederikssund Kommunes logo
29. juni 2022

Cykelparkering ved Vinge Station er færdig

I alt 171 nye overdækkede cykelparkeringspladser er nu klar ved  Vinge Station.

Ny overdækket cykelparkering ved Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.Ny overdækket cykelparkering ved Vinge Station.

Foto: Frederikssund Kommune.

De 126 pladser er almindelige cykelparkeringspladser. De sidste 45 er lidt mere avancerede. Her skal man bruge en App eller et trådløst kontaktkort, f.eks. et rejsekort, til at låse og låse op med. (Se vejledningen nedenfor.) App’en er meget nem at bruge. Parkeringen er gratis.

I 15 af standerne er der indbygget en stikkontakt, så man kan oplade sin elcykel. Åbn lågen på siden af standeren. Der finder du stikkontakten til elopladning.

Frederikssund Kommune har fået tilskud fra staten til cykelstativerne. Formålet med projektet er at fremme cyklisme i Frederikssund Kommune og i særdeleshed omkring Vinge byudviklingsområde. Det gøres ved at øge antallet af cykelparkeringspladser, at etablere overdækkede og aflåste cykelparkeringspladser samt at etablere pladser til el-cykler.

Fremtidens nye cykelbrugere forventes at blive flere og flere, og alle skal sikkert og trygt kunne stille deres cykler ved Vinge Station. Cykelparkeringsprojektet skal styrke integrationen mellem den kollektive trafik og cykling. Pladserne er derfor placeret i tæt afstand til togperron, trappeovergange og busholdepladser. Samlet set er målet at tiltrække mange nye cyklister til Vinge Station, og sikre høj andel af cyklende til Vinge Station. Borgere i Frederikssund Kommune og særligt beboere i og omkring Vinge kan få glæde af cykelparkeringsprojektet.

Sådan bruger du Bikeep

For at bruge en af de aflåste p-pladser skal du følge nedenstående vejledning.

Billedsekvens, der viser, hvordan en cykel låses. Foto: Bikeep.Grafik: Bikeep

Parkering af cykel:

  1. Løft bøjlen og placer cyklen
  2. Cyklen er placeret
  3. Læg kontaktfrit kort på stander – en stribe dioder vil lyse grønt (Det kan tage lidt tid første gang til den har registreret kortet.)
  4. Giv bøjlen et lille nøk
  5. To røde dioder viser, at nu er cyklen låst

Afhentning af cykel:

  1. Læg samme kort på standeren. Bøjlen kan løftes, når alle dioder lyser grønt.

(Support: Bikeep Danmark (Jens Peter Hansen), tlf.: 24481604)

En cykel låst ved cykelparkeringen. Foto: Frederikssund Kommune.En cykel låst ved cykelparkeringen.

Foto: Frederikssund Kommune.