Frederikssund Kommunes logo
31. januar 2022

Skolepatruljerne hædres

I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer. Sådan lyder det fra kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen ”Den Sureste Uge”.

Skolepatruljerne fortjener ros

- I Frederikssund Kommune har vi ca. 170 elever hvert år, som står skolepatrulje. Hver dag står de tidligt op og trodser vejret for at hjælpe deres kammerater sikkert over vejen i morgentrafikken. Det er et stort ansvar og en meget vigtig indsats for trafiksikkerheden, og derfor fortjener de stor ros, siger Kirsten Weiland (N), formand for Plan og Teknik.

- Vi kan være stolte af, at vi har så mange skoler i Frederikssund Kommune, som bruger tid og kræfter på at uddanne eleverne til at stå skolepatrulje. Det er vigtig læring og dannelse af eleverne, at de større elever tager det ansvar at hjælpe de mindre sikkert i skole. Det skal de anerkendes for både skoler og elever, siger Anna Poulsen (F), formand for Skole, klub og SFO.

I uge 5 får skolepatruljestederne besøg af Nordsjællands Politi og vejmyndigheden. Ud over rosende ord fra politiet, får eleverne også en gave fra kommunen og Rådet for Sikker Trafik, som består af en slikkepind samt en pangfarvet halsedisse, der kan hjælpe med at holde varmen og øge synligheden i morgentrafikken. Skolepatruljeeleverne får desuden en tur i biografen mandag formiddag i uge 5, hvor borgmester Tina Tving Stauning (A) kommer og holder tale for dem sammen med repræsentanter for de relevante udvalg.

Fakta om skolepatruljerne:

  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Skolepatruljen sikrer sikker overgang for fodgængerne ved Frederikssund Private Realskole. . Foto: Frederikssund Private Realskole..Skolepatruljen sikrer sikker overgang for fodgængerne ved Frederikssund Private Realskole.

Foto: Frederikssund Private Realskole.