Frederikssund Kommunes logo
31. januar 2022

Oprydningen efter stormen ventes afsluttet tirsdag

I forbindelse med stormen Malik har der i Frederikssund Kommune været udlagt ikke mindre end otte watertubes. Allerede sent søndag gik arbejdet i gang med at rydde op efter stormen og tømme og fjerne watertubes.

Fjernelse af watertubes

Mandag eftermiddag oplyser Ole Hermansen fra Frederiksborg Brand og Redning, at watertuben langs Færgevej er rullet op, så der igen er indkørsel til de områder, der har været spærret langs Færgevej.

Ved Kignæshallen er watertuben væk sidst på mandag eftermiddag.

På Strandvej er der skabt adgang til Strandgríllen igen. Her arbejder mandskabet i retning fra J.F. Willumsensvej og nordpå ad Strandvej, således at der i løbet af mandag aften kan blive passage på en del af Strandvej. Man skal dog ikke forvente, at Strandvej bliver helt ryddet for watertubes før tirsdag.

Ved Sydkajen i Frederikssund forventer beredskabet at der senest mandag aften kl. 22 er farbart i et spor til boligerne på Sydkajen.

Tirsdag fjernes også watertubes i Hyllingeriis.

I løbet af tirsdagen vil alle watertubes dermed være fjernet og oprydningen tilendebragt.

Stormrådet: det var stormflod

Stormrådet har netop afgjort, at der var tale om stormflod den 30. januar blandt andet i Roskilde Fjord og Isefjorden. Stormrådets afgørelse har betydning for muligheden for at få erstatning for evt. skader, som stormen kan have været årsag til.