Frederikssund Kommunes logo
30. januar 2022

Forholdsvis rolig nat – vandet stiger stadig

Frederiksborg Brand og Redning har i løbet af natten haft 13 udkald til væltede træer, løse tagsten og et enkelt ustabilt stillads. I Frederikssund Kommunes hjemmepleje har det været en rolig nat for nattevagterne.

Vandet stiger stadig

Kl. 8 søndag morgen er vandstanden høj i både Roskilde Fjord og Isefjorden. Vandet ventes at toppe før middag søndag nord for Kronprins Frederiks Bro samt i Isefjorden. Syd for Kronprins Frederiks Bro ventes den maksimale vandstand at være i tidsrummet kl. 13 – 21 søndag aften. Alle watertubes er på plads.

Ifølge DMIs hjemmeside er prognoserne en smule lavere end i går aftes. Vær opmærksom på, at der kun er tale om prognoser, dvs. at vandstanden kan variere både opad og nedad i forhold til prognoserne. Søndag kl. 8 vurderer DMIs prognose således at vandet topper:

  • Kl. ca. 9.30 ved Kyndbyværket med et maks. på 157 cm.
  • Kl. ca. 10.00 ved Kignæs Havn med et maks. på 181 cm.
  • Kl. ca. 13.00 – 21.00 ved Frederikssund med et maks. på 153 cm.

Vær opmærksom på vand på terræn

Hvis du oplever vand på jorden eller vejen, så vær opmærksom på, at der kan være coli-bakterier i vandet. Derfor er det en god ide at undgå at bevæge sig unødigt rundt i vandet, ligesom dyr ikke bør drikke af fjordvandet. 

Vandet står højt ved Revelinen i Kulhuse søndag kl. 8. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Vandet står højt ved Revelinen i Kulhuse søndag kl. 8. 

Borgmester Tina Tving Stauning orienterer søndag morgen TV-avisen om den seneste status på situationen i Frederikssund Kommune. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester Tina Tving Stauning orienterer søndag morgen TV-avisen om den seneste status på situationen i Frederikssund Kommune.

Fotos: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.