Frederikssund Kommunes logo
19. januar 2022

Forhøjet vandstand igen torsdag

Vinden er i nordvest, og derfor varsler DMI, som ventet allerede først på ugen, forhøjet vandstand i både Roskilde Fjord og Isefjord igen torsdag den 20. januar 2022.

Vandstand under kritisk niveau

Ifølge seneste prognoser fra DMI kan vandstanden i Isefjord og den nordlige del af Roskilde Fjord, lige som i mandags, nå op mellem 110 og 130 centimeter over dagligt vande, når vandstanden topper torsdag. Det vil den gøre mellem kl. 12 og 13. 

Syd for Kronprins Frederiks Bro er det også denne gang DMI's forventning at vandstanden bliver noget lavere. Her lyder varslet på cirka én meter over dagligt vande, hvilket hverken er kritisk eller forvoldt problemer så sent som under mandagens blæsevejr.

DMI's varsel for vandstand ved Jægerspris 19. januar 2022. Grafik: DMI.DMIs prognose for forhøjet vandstand ved Kignæs i Jægerspris torsdag den 20. januar 2022.

Få tiltag iværksættes

Krisestaben har derfor også denne gang valgt at følge situationen. På Strandvej i Frederikssund er allerede skiltet om fare for vand på kørebanen, og der er efter i mandags stadig åbent for forbindelsen mellem Strandvej og Thorfinsvej, og forbindelsen mellem Pilehaven og Klintevej. Skulle det denne gang blive nødvendigt, så er Vej og Park også klar til så hurtigt som muligt at få ryddet vejene i området, så de igen bliver farbare.

Skiltning om vand på kørebanen. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Skiltning om vand på kørebanen på Strandvej i Frederikssund i mandags. Den opretholdes til efter stormen torsdag.

For så vidt angår de øvrigt berørte boligområder langs Isefjord og Roskilde Fjord, så giver den varslede stigning ikke i første omgang anledning til indsats fra kommunens side, men som altid følger kommunens beredskab og krisestab nøje med i udviklingen, og er om nødvendigt klar til skalere beredskabet op. 

Hold dig opdateret her på siden

Der udsendes SMS-varsel til de berørte boligområder i kommunen onsdag eftermiddag, og vi vil informere yderligere her på hjemmesiden og på vores Facebookside, hvis der sker ændringer i situationen. 

Grafik: DMI.
Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.