Frederikssund Kommunes logo
31. januar 2022

Coronastatus uge 4

I de sidste syv dage er hele 2.609 borgere smittede med COVID-19. Det svarer til en incidens på 5.708 smittede ud af 100.000 borgere. Smitten stiger mere end i mange andre kommuner og Frederikssund Kommune har igen bevæget sig op ad den kommunale rangliste over kommuner med flest smittede, og indtager mandag formiddag en 13. plads. Positivprocent er så høj, at mere end hver fjerde borger testes positiv. PCR-testkapaciteten er i løbet af uge fire øget og kommunen og regionen følger udnyttelsen tæt for at vurdere behov for yderligere opjustering af kapaciteten.

Det er fortsat børnene og teenagerne, der er mest smittede. Hele 42 procent af de smittede er under 20 år. Smitten blandt de ældste er fortsat lav, men er i uge 4 fordoblet således at der fredag den 28. januar var 26 smittede i gruppen af +80-årige. Tre borgere er indlagt med COVID på et af regionens hospitaler.

COVID-19 fylder stadig meget blandt borgere og medarbejdere – derfor er der fortsat et meget højt sygefravær på stort set alle arbejdspladser. På skole- og dagtilbudsområdet var der i uge 4 meldinger om, at hele 712 børn og 175 medarbejdere var smittede med COVID. På social-, sundheds- og ældreområdet var cirka 16 beboere smittede og cirka 55 medarbejdere smittede – det er derfor fortsat svært at få hverdagen til at hænge sammen og der er brug for alles gode vilje til at tage et ekstra nap.

Myndighederne har meldt ud, at COVID-19 fra 1. februar ikke længere klassificeres som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at en lang række ordninger og restriktioner bortfalder fra 1. februar 2022, mens andre restriktioner - særligt over for de sårbare og ældre - fastholdes.