Frederikssund Kommunes logo
28. januar 2022

Beredskabet er i fuld gang

Tidligt fredag stod det klart, at DMIs varsler for vindstyrke og vandstand for især søndag den 30. januar er alvorlige. Frederikssund Kommunes krisestab har i længere tid nøje overvåget varslerne, og derfor er man fredag og lørdag i fuld gang med alle de tiltag, der kan gøres, for at sikre de udsatte områder.

Fuldt beredskab hele weekenden

Som en del af krisestaben følger borgmester Tina Tving Stauning nøje med i arbejdet, og borgmesteren har besøgt flere steder i kommunen i løbet af dagen.

- Varslerne fra DMI er alvorlige. Det nærmer sig en situation, der kan minde om Bodil-stormen i 2013. Derfor vil jeg gerne understrege, at Frederikssund Kommune i samarbejde med beredskabet fra Frederiksborg Brand og Redning gør alt, hvad der står i vores magt, for at forberede os bedst muligt på situationen. Vi er således på fuldt beredskab hele weekenden. I øjeblikket bliver der arbejdet med udkørsel af sandsække, udlægning af watertubes, samt planer for evt. evakuering af sårbare borgere fra udsatte områder. Derudover vil vi løbende informere borgerne om de tiltag, der bliver gjort for at afbøde konsekvenserne af højvandet i hele kommunen. Jeg opfordrer borgerne til at holde sig opdateret med nyheder på kommunens hjemmeside www.frederikssund.dk samt at følge Frederikssund Kommune på Facebook, hvor vi løbende informerer om situationen. Jeg håber, at der vil være forståelse for, at denne situation yderligere bliver vanskeliggjort af de ekstraordinært mange sygemeldinger som følge af corona blandt vores medarbejdere i forskellige funktioner. Men jeg kan forsikre om, at vi gør vores absolut bedste for at håndtere situationen, siger borgmester Tina Tving Stauning.

Borgmester Tina Tving Stauning mødtes fredag eftermiddag med beredskabet på havnen i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester Tina Tving Stauning (A) mødtes fredag eftermiddag med beredskabet på havnen i Frederikssund. 

Mange foranstaltninger

Fredag eftermiddag og aften bliver der udlagt watertubes for at imødegå højvandet. Det sker ved:

  • Nordkajen og sydkajen i Frederikssund
  • J.F. Willumsensvej, Færgevej og Strandvej i Frederikssund
  • Smedeengen/Kignæshallen i Jægerspris
  • Hyllingeriis

Fredag og lørdag bliver der kørt 12.000 sandsække til brug for private ud til følgende depoter:

  • Kulhuse: Barakvejen ved bus-vendepladsen.
  • Tørslev Hage: Hjørnet af Granbrinken/Gammel Færgegårdsvej
  • Færgevej, Fasanvej, Harevej og Egernvej i Frederikssund: Hjørnet af Fasanvej og Slåen Bakke Alle
  • Dalby Huse: Dalby Strandvej ved p-pladsen for enden af vejen.
  • Over Dråby Strand: Lille Strandvej ved p-pladsen
  • Skyllebakke Havn: På p-pladsen ved indkørslen
  • I Hyllingeriis: Ved nr. 127-129

Tænk på naboen

I en situation hvor vejret viser tænder er det naturligt, at man gør, hvad man kan, for at sikre sin ejendom og sine værdier. Dog er det også en god ide at sende en tanke til f.eks. naboen. Måske kan du give en hånd eller få en hånd med de praktiske forberedelser til stormen og højvandet. Sammenhold og nabohjælp kan være med til at lette situationen for dem, der måske ikke har kræfter til det hele selv.

Mere information

Følg nyhedsstrømmen på vores hjemmeside om stormen og højvandet eller følg Frederikssund Kommune på Facebook.

Borgmester Tina Tving Stauning mødtes fredag eftermiddag med beredskabet på havnen i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

En watertube bliver pakket ud på havnen i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.En watertube bliver pakket ud på havnen i Frederikssund.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.