Frederikssund Kommunes logo
28. januar 2022

Alt går efter planen fredag aften

Der bliver arbejdet på højtryk overalt i kommunen for at blive klar til storm og høj vandstand på søndag. Fredag aften kl. 22 er beredskabet færdig med at udlægge den nordlige watertube i Hyllingeriis. Den anden watertube påbegynder med udlægningen af lørdag morgen omkring klokken 6.

I Jægerspris er beredskabet i gang med at pumpe vand i watertuben rundt om Kignæshallen, og det samme gør sig gældende med de to watertubes henholdsvis på Nordkajen og bag Sydkajen i Frederikssund.

Der gøres klar til at pumpe vand ved Kignæshallen. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Der gøres klar til at pumpe vand ved Kignæshallen.

Også ved Kronprins Frederiks Bro og langs Færgevej og Strandvej er man færdig med at lægge watertubes ud, og er i gang med at fylde dem med vand. Dermed går arbejdet alle steder helt som planlagt.

Beredskabsstyrelsen yder assistance. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Beredskabsstyrelsen yder assistance.

Watertubes er klar til fyldning med vand.  Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Watertubes er klar til fyldning med vand.

Kronprins Frederiks Bro fortsat lukket

Broen er lukket indtil beredskabets arbejdet er slut ved og på broen. Herefter åbnes der for biltrafik, men ikke for cyklister og gående.

Broen forventes lukket igen søndag morgen og cirka et døgn frem på grund af den høje vandstand.

Politihjemmeværnet vejleder folk ved broen som er lukket. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Politihjemmeværnet vejleder folk ved broen som er lukket. 

Rift om sandsække

Som ventet er alle depoter med sandsække også klar klokken 21 fredag aften - og nogle steder også tæt på tømt igen. Der har været rift om sandet, som på billedet her, der er fra Skyllebakke Havn i Frederikssund; et af flere områder som desværre forventes oversvømmet søndag.

Der er rift om sandsækkene, her ved Skyllebakke Havn. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

Tidlig indsat grundet storm lørdag

Når Krisestaben og beredskabet har valgt at lægge watertubes ud allerede fredag eftermiddag og aften, så skyldes det den meget kraftige storm, Malik, som rammer allerede lørdag med vindstød tæt på orkanstyrke. Under de forhold vil det være noget nær umuligt for beredskabet at arbejde med watertubes, som intet vejer før de er fyldt med vand. På grund af stormen forventes beredskabet også at få en del andre opgaver lørdag, så handler om rettidig omhu, for at sikre der er tid og ressourcer nok til blive klar inden vandet kommer søndag.

Følg informationerne løbende

Kommunens Krisestab mødes igen lørdag morgen og gør status, og derefter er vi klar med nye informationer i løbet af dagen. Så følg med på www.frederikssund.dk/kriseinformation og kommunens facebookside.

Se også vores uvejrstema med info og gode råd i situationer som denne.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.