Frederikssund Kommunes logo
16. februar 2022

Turismeaktører inviterer til seminarer

Hornsherred er et skønt sted, som lokale værner om og som flere turister bør få glæde af. Derfor vil Skibby Aktive, Destination Fjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land nu med to seminarer forsøge, at skabe flere overnatningsmuligheder i området.

Turisme er ikke bare store strandparker, neonskilte og pomfritter og for et sted som Hornsherred er det alfa og omega, at naturen respekteres, og de smukke vidder bevares. Det er der enighed om i gruppen bag de to initiativer, der inviterer lokale ind i en udvikling, der giver plads til turister uden at gå på kompromis med lokalområdet.

Bed & Breakfast plus

Det første seminar, 2. marts, bejler til lokale med ekstra plads i huset, en længe, i haven eller trætoppen, som har mod på at etablere overnatningsmuligheder for turister. Formålet med seminaret er, at deltagerne klædes på til at tage de næste skridt. Det vil sige, at de får en viden om, hvad det vil indebære både økonomisk og byggeteknisk at etablere overnatningsmuligheder og måske endda lave en forretning ud af det. Der vil være gode fagfolk med fra blandt andet Erhvervshus Hovedstaden og Dansk Bed & Breakfast og seminaret er en kombination af oplæg og workshop i grupper, hvor deltagerne får sparring deres egne projekter.

Sommerhusudlejning

Det er kun 2% af sommerhusene på Hornsherred, der lejes ud. Det bunder i, at mange sommerhusejere bruger deres sommerhuse meget selv, men en del kan også bunde i manglende mod på at kaste sig ud i et marked, der måske synes uoverskueligt. Derfor inviteres til et seminar, hvor blandt andre vicedirektør i Feriehusudlejerne Brancheforening giver klarhed over alt det praktiske fra indtægter og skat, til rengøring og forsikring. Der er lavet en aftale med Frederikssund Kommune, som inviterer alle sommerhusejere i området via e-boks til at deltage på seminaret, der finder sted den 12. marts i Skibby og skydes i gang af borgmester Tina Tving Stauning.

Hornsherred som turistdestination

Ud over et ønske om flere overnatningsmuligheder, vil parterne bag seminarerne også gerne skabe et netværk mellem de aktører, der er. Netværket skal bakke op om de, som allerede nu gør en stor indsats for turister og gæster i området.

- Hornsherred er et fantastisk smukt sted med masser af plads, natur og upolerede perler. Dem skal vi dele og passe på - sammen, udtaler Morten Kremmer, formand for Skibby Aktive for Fjordlandet.

Tilmelding

Læs mere om turismeseminarerne og tilmelding her: www.skibbyaktive.dk/turisme

Deltagelse i begge kurser er gratis, tilmelding er dog nødvendig.

Begge kurser finder sted på Produktionsskolen i Skibby. Skuldelevvej 24, 4050 Skibby.

Hvem er med?

Erhvervshus Hovedstaden, Frederikssund Kommune, Dansk Bed & Breakfast, Feriehusudlejernes Brancheforening og Energistyrelsen.

Hvem står bag:

Skibby Aktive, Visit Fjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land.

Bænk med udsigt over Møllekrogen. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Bænk med udsigt over Møllekrogen.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.