Frederikssund Kommunes logo
23. februar 2022

Stort fremmøde til reception for tidligere borgmester

Restaurant Kalvøen var helt fyldt op, da der blev holdt afskedsreception for den tidligere borgmester John Schmidt Andersen. Og talerne stod i kø for at rose den tidligere borgmester for hans indsats for Frederikssund Kommune gennem sine otte år som borgmester.

Restaurant Kalvøen fyldt med gæster. Foto: Frederikssund Kommune.Restaurant Kalvøen var fyldt med gæster ved John Schmidt Andersens reception.

Store menneskelige kvaliteter

Den første taler var kommunaldirektør Torben Kjærgaard, der på direktionens og medarbejdernes vegne takkede John Schmidt Andersen.

- Efter at have talt med en række af dine politiske kolleger, er konklusionen på deres udsagn, at du har nogle store menneskelige kvaliteter. Du ser altid mennesket før du ser en politisk modstander. Du søger altid de brede politiske løsninger og er god til at sikre et bredt samarbejde, så alle kan se sig selv i de politiske løsninger, fortalte Torben Kjærgaard og tilføjede:

- Du er meget afholdt blandt de ansatte. Du er meget nærværende og personlig i din relation til medarbejderne. Vi har haft et åbent, ærligt og tillidsfuldt samarbejde, og du har grund til at være stolt af dine resultater. Du er en god menneskekender, og jeg har sat stor pris på dig. Jeg glæder mig til et fortsat samarbejde i Byrådet, fastslog kommunaldirektøren.

Flemming Damgaard Larsen og John Schmidt Andersen i samtale. Foto: Frederikssund Kommune.John Schmidt Andersen (th) hilser her på partifælle og byrådsmedlem i Lejre Kommune Flemming Damgaard Larsen.

Jeg ved hvordan du har det…

Også Egedal Kommunes tidligere borgmester, Karsten Søndergaard, holdt tale til sin partifælle John Schmidt Andersen.

- Fra en eks-borgmester til en anden – jeg ved hvordan du har det. De ting, du har sat i gang, får du ikke lov at føre til ende. Men du har gjort det godt, og du kan være stolt, fastslog Karsten Søndergaard. Han betonede særligt de to borgmestres tidligere samarbejde i Bycirklen og ikke mindst samarbejdet om færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen.

- Du har gået forrest og kæmpet en brav kamp. Der er ikke en transportminister i Danmark, der ikke ved, hvem John Schmidt Andersen er, fastslog Karsten Søndergaard, som også medbragte en hilsen fra den tidligere borgmester Willy Eliasen, der desværre ikke kunne være til stede.

Også John Schmidt Andersens efterfølger, borgmester Tina Tving Stauning, måtte melde forfald til receptionen på grund af corona.

Indbegrebet af ordentlighed

Gennem de mange taler var flere temaer gennemgående. Talerne beskrev John Schmidt Andersen som et ordentligt menneske og politiker, der altid er villig til at lytte til andre og strække sig langt for at inkludere alle i et kompromis. Byrådsmedlem Jesper Wittenburg (A) takkede John Schmidt Andersen både på vegne af FNI (Frederikssund Ny Initiativråd) og Vikingerne. I den forbindelse blev John Schmidt Andersen udnævnt til æresmedlem af ligbærerlauget, hvilket giver adgang til at komme om bag vikingescenen en gang om året og give en øl.

Også Slangerup Vægterkorps var mødt frem i fuldt ornat og optrådte med både tale og sang. Herefter overrakte de den tidligere borgmester en hjemmelavet borgmesterkæde.

Slangerup Vægterkorps overrækker John Schmidt Andersen en hjemmelavet borgmesterkæde. Foto: Frederikssund Kommune.Slangerup Vægterkorps overrækker John Schmidt Andersen en hjemmelavet borgmesterkæde.

Har ikke set frem til dagen

John Schmidt Andersen selv rundede talerlisten af med en tak til de fremmødte. Han lagde ikke skjul på, at det ikke var sådan en reception han havde ønsket sig.

- Det huer mig ikke. Jeg har ikke set frem til dagen i dag. Men det har været overvældende og dejligt – tak fordi i er kommet, sluttede den tidligere borgmester.

Forrest fra venstre: Marianne Larsen, Annemarie Jakobsen og Janni Bratfeldt. Bagved (tv) Jesper Wittenburg og Lars Jepsen. Foto: Frederikssund Kommune.Også en del nuværende og tidligere medarbejdere i Frederikssund Kommune var mødt frem ved receptionen. Forrest fra venstre: Administrativ koordinator Marianne Larsen, tidligere  borgmestersekretær Annemarie Jakobsen og jurist Janni Bratfeldt. Bagved  ses byrådsmedlemmerne Jesper Wittenburg (tv) og Lars Jepsen. 

De fremmødte blev trakteret med diverse lækkerier til ganen. Foto: Frederikssund Kommune.De fremmødte blev trakteret med diverse lækkerier til ganen. 

Fotos: Frederikssund Kommune.