Frederikssund Kommunes logo
7. februar 2022

Smitten er faldende

Der er igen medarbejdere på gangene i administrationsbygningerne og borgere i Borgerservice. De fleste har smidt mundbindene, bortset fra på sundheds- og ældreområdet og coronapasset er gemt væk til næste udenlandsrejse, eller til næste besøg på omsorgscentre eller på Rehabiliteringsafdelingen. Også børnene er igen sammen på tværs af stuer og klasser.

Nederste tredjedel

Efter at have toppet i top-10 over de hårdest ramte kommuner med coronasmitte, så er Frederikssund Kommune nu nede i den nederste tredjedel af landets kommuner, når man måler på antal smittede pr. 100.000 borgere.

Således var der pr. søndag den 6. februar 1915 konstaterede smittetilfælde i Frederikssund Kommune inden for de seneste syv dage. Det giver en incidens på 4190, hvilket er det laveste i lang tid.

Smitten kan dog fortsat mærkes på skoler og dagtilbud, hvor der i uge 5 var 402 børn og 126 medarbejdere, der blev konstateret smittet. Selv om der er færre smittede end i sidste uge, er kommunen fortsat presset af sygefravær mange steder. Vi poder fortsat elever på skoler og tilbyder selvtest til elever i +1. klasse og til medarbejdere på skoler og dagtilbud.

På social- og ældreområdet er 9 beboere og 60 medarbejdere smittet. Frederikssund Kommune holder fast i kravet om mundbind/visir og coronapas for besøgende på fællesarealerne på plejehjem. Som medarbejder på tilbud med sårbare borgere skal der også fortsat bruges mundbind. Ligesom vi fortsat opfordrer alle medarbejdere til selvtest inden arbejdets påbegyndelse og PCR-rutinetest som hidtil i plejesektoren.