Frederikssund Kommunes logo
14. februar 2022

Coronaen fylder mindre og mindre

Der er stadig mange smittede med coronavirus, men stille og roligt forsvinder flere og flere af restriktionerne, og hverdagen uden corona begynder at overtage igen.

Siden 1. februar er coronarestriktioner og ordninger stille og roligt blevet afviklet og forsvundet flere og flere steder. Det er efterhånden kun på ældre-, social- og sundhedsområdet samt til dels i skolerne, at der fortsat er forskellige tiltag. Men i takt med at sundhedsmyndighederne betragter pandemien som værende ved at vende, vil flere af de sidste restriktioner også forsvinde.

I første omgang kommer det til at gælde for skolerne. Børne- og Undervisningsministeriet har meddelt, at skoleelever fra den 21. februar 2022 ikke længere opfordres til test to gange ugentligt. Derfor bliver kommunens podeteam nedlagt, da der ikke længere vil være behov for dem.

I den forgangne uge har det også være tydeligt, at selvom der fortsat er mange smittede børn og medarbejdere på børneområdet, så er smittende faldende på området.

På ældre-, social- og sundhedsområdet er der fortsat restriktioner for at beskytte sårbare borgere. Men også her går smitteudviklingen den rigtige vej med færre smittede borgere og medarbejdere.