Frederikssund Kommunes logo
22. december 2022

Lokal svømmer bliver femdobbelt nordisk juniormester

Svømmeklubben A6 Slangerup har vist igen og igen at deres træningsmiljø og stærke værdier skaber dygtige unge svømmetalenter. Og en af dem er Ida Skov Kragh, der i december blev femdobbelt nordisk juniormester.

Folkeoplysningsudvalget besluttede i starten af december at støtte Ida Skov Kragh med 11.000 kroner, så hun kunne tage til Bergen i Norge og deltage i De Nordiske Mesterskaber. Her vandt juniorsvømmeren ikke mindre end fem Nordiske Mesterskaber.

- Det er en kæmpe hjælp at Folkeoplysningsudvalget vil støtte mig med mine udgifter til at deltage i udenlandske konkurrencer. Der er ikke mange, der ved det, men svømning er en ret dyr sport med en del rejsedage. Langt de fleste udgifter skal jeg selv finde penge til med min familie, så derfor er støtten en stor hjælp på min videre vej imod mine ambitioner om en dag at repræsentere Danmark ved de olympiske lege, fortæller Ida Skov Kragh.

Folkeoplysningsudvalget ønsker at give kommunens folkeoplysende foreninger mulighed for at lade medlemmer deltage i internationale begivenheder og samarbejder:

- Det er vigtigt for os, at vores lokale dygtige idrætsudøvere får mulighed for at komme ud og markere både sig selv, deres forening og kommunen på internationalt plan. Derfor prioriterer vi i udvalget hver år en sum penge til netop dette formål, og jeg er som sådan også glad for, at vi kunne hjælpe Ida Skov Kragh med hendes udgifter forbundet med deltagelsen i de Nordiske Mesterskaber, siger formand for Folkeoplysningsudvalget Kenneth Jensen (A).

Juniorsvømmer Ida Skov Kragh med sin medalje efter at have sat dansk juniorrekord. Foto: A6 Slangerup.Juniorsvømmer Ida Skov Kragh med sin medalje efter at have sat dansk juniorrekord.

Hård optakt

Optakten til De Nordiske Mesterskaber havde skruet forventningerne til Ida Skov Kragh langt op i de norske fjelde. Tilbage i november satte Ida en ny dansk juniorrekord i 100 meter bryst og formkurven har været opadgående. Men optakten til De Nordiske Mesterskaber, blev ikke helt som forventet, idet hun blev syg med halsbetændelse.

- Ida kvalificerede sig til Nordiske Mesterskaber tilbage i slut oktober på en opadgående formkurve. Men Ida blev ramt af halsbetændelse lige efter DM Junior og brugte 10 dage i sengen. Så løbsprogrammet til nordiske blev skåret ned til lidt færre og kortere løb ud fra det muliges kunst. Det er derfor også et virkelig flot resultat at komme hjem med fem guldmedaljer og nummer et og to junior i de løb, hvor der ikke var juniorkonkurrencer. Vi valgte, at hun skulle stille op i seniorkonkurrencen på 50 bryst og 50 fri for at få lidt ekstra modstand, hvor hun blev 4 og 5, så lidt frækt kunne man godt vælge at kalde det seks gange nordisk junior mester, fortæller cheftræner i A6 Slangerup, Kim Dietrichsen.

En stor drøm

At dyrke elitesport på det niveau der kræves i svømning, er udover de enormt mange træningstimer i bassinet også en dyr fornøjelse. De perfekte træningsforberedelser til store stævner kræver tid og råd til træningslejre og ikke mindst økonomi til de mange rejseomkostninger for at komme ud og teste sig mod de bedste i verden. Derfor søgte Svømmeklubben A6 Slangerup om et tilskud til at dække udgifternes hos Folkeoplysningsudvalget i Frederikssund Kommune og fik pengene, så Ida kunne komme af sted til Nordiske Mesterskaber.

- For mig er Nordiske Mesterskaber en del af en længere rejse, hvor jeg drømmer om international seniorsvømning. Det er super vigtigt for mig at komme ud og måle mig mod de bedste. En ting er at ligge nummer 1 eller 2 på en Europa rangliste, men en anden ting er at komme ud og svømme med dem i virkeligheden. Niveauet i norden er rigtig højt i svømning, og det giver mig og min træner en god fornemmelse for mine styrker og hvor jeg skal hjem og forbedre mig, fortæller Ida Skov Kragh.

Og hos formanden i Folkeoplysningsudvalget er glæden over juniorsvømmerens flotte mesterskab stor:

- Det glæder mig meget at det gik så godt for Ida. Hun har tydeligvis et talent der skal ud og afprøves, og derfor er det en stor glæde for mig og udvalget, at vi har kunnet bidrage til at hun får den mulighed. Jeg håber, hun vil fortsætte den gode udvikling, og nå sin drøm om et OL. Og så vil jeg gerne rose A6 Slangerup for deres flotte arbejde. Det har en kæmpe betydning for mange unge i Frederikssund Kommune, siger Kenneth Jensen.

Svømmeklubben A6 Slangerup har i mange år leveret store svømmeresultater både i junior- og seniorklasserne, og det er ikke helt tilfældigt. Der ligger nemlig en helt særlig og målrettet satsning bag svømmeklubbens arbejde med talentudvikling, som mange talentmiljøer kunne tage ved lære af.

- Vores arbejde med talentudviklingen bygger på to søjler hvor den vigtigste er, at vi skal give en masse børn og unge nogle gode oplevelser med deres sport, og den anden er, at vi skal gøre os virkelig umage hver dag som klub. Vi snakker meget om, at vi gerne vil være noget, der giver svømmerne en masse redskaber til livet og samtidig er noget, de husker med et smil, siger træner Kim Dietrichsen.

Foto: A6 Slangerup.