Frederikssund Kommunes logo
9. december 2022

Frederikssund har fået en ny forening for skabere

Den gamle gymnastiksal på gymnasiet summede af liv, gløgg og æbleskiver, da den nye Forening MakerVærket blev stiftet ved den stiftende generalforsamling torsdag d. 8. december.

- Jeg stiller op til bestyrelsen i håbet om at kunne være med til at åbne MakerVærket op for den brede befolkning her i Frederikssund, sagde bibliotekschef Mette Jonstrup i sin korte valgtale inden hun vælges til bestyrelsen.

Den nyvalgte bestyrelse består af repræsentanter fra både erhvervsliv, ungdomsuddannelse, folkeskole og kulturliv. Det brede repræsentantskab skal sikre, at MakerVærket bliver et centralt samlingspunkt i Frederikssund. 

Fra venstre Jon Melby, Julie Becher, Lisa Niebuhr, Lars Holmgaard, Agnethe Dybro Pedersen og Mette Jonstrup. Foto: MakerVærket.Medlemmerne af bestyrelsen. Fra venstre Jon Melby, Julie Becher, Lisa Niebuhr, Lars Holmgaard, Agnethe Dybro Pedersen og Mette Jonstrup. Udover de seks på billedet er også Ole Stahl og David Meinke medlemmer af den nye bestyrelse.

Et makerspace er et sted, der summer af aktivitet og bobler af virketrang. Et sted, hvor man mødes på tværs af baggrund, alder og interesser. MakerVærket stiller forskellige maskiner til rådighed og kan rådgive om alt fra hobbyprojekter til den spirende forretningside. 

I MakerVærkets lokaler huserer allerede Repair Cafe, der er et frivilligt initiativ af borgere, der hjælper andre borgere med at reparere deres ting. På sigt er drømmen, at der vil komme alt fra skoleeleven med familie over lærlingen til den pensionerede virksomhedsansatte over mange år.

Er du interesseret i at høre mere om MakerVærket eller har du et konkret projekt, du gerne vil realisere, kan du kigge forbi de åbne  værkstedsdage om torsdagen mellem 14-17.

Du finder MakerVærket på Frederikssund Gymnasium, Odinsvej 6. Læs mere på www.makerværket.dk.

Stiftende generalforsamling for Forening MakerVærket. Foto: MakerVærket.

Mingling ved generalforsamling. Foto: MakerVærket.

Foto: MakerVærket.