Frederikssund Kommunes logo
16. august 2022

Stor interesse for tiny houses i Vinge

I den sydlige del af Vinge – naturskønt ved Præstemosen - planlægger Frederikssund Kommune at udstykke ca. 45 parcelhusgrunde samt ca. 20 grunde til tiny houses. Tiny houses er en billigere og mere simpel boligform, hvor boligens størrelse ofte er under 40 m2. Trenden har haft medvind blandt andet i USA og har bredt sig, så der i dag findes flere udbydere af tiny houses på det danske boligmarked. 

Rift om grundene

Dialogmødet blev holdt i Klimakassen i Vinge. Her blev de mange interesserede gæster budt velkommen af borgmester Tina Tving Stauning (A), som gav en introduktion til Vinge og visionen om byen:

- Visionen om Vinge er, at vi ønsker at skabe en mangfoldig by, hvor fællesskaberne kan trives i og omkring byens grønne hjerte, der er en grøn byfælled, der strækker sig fra nord til syd gennem hele byen. Når man bygger en ny by, har man muligheden for at gøre det bedst muligt fra start. Derfor ønsker vi en by, der bliver bæredygtig både socialt, økonomisk og miljømæssigt, sagde borgmesteren og tilføjede:

- og jeg kan jo godt se, at der bliver rift om grundene til tiny houses, hvis I alle sammen vil have en!

Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen til de mange fremmødte. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen til de mange fremmødte. 

Mange spørgsmål

Efter borgmesterens velkomst var der mulighed for at gå en tur hen til området, hvor de kommende tiny houses skal ligge, med koordinerende projektleder Dennis Ravn som guide.

- I Frederikssund Kommune har vi ikke tidligere planlagt for tiny houses, så vi var ret spændte på, om der overhovedet ville være interesse for denne boligform. Men jeg må sige, at vi er meget positivt overraskede over hvor mange mennesker, der mødte frem til dialogmødet, og hvor mange spørgsmål de havde, siger koordinerende projektleder Dennis Ravn efter mødet.

Koordinerende projektleder Dennis Ravn fortæller om udviklingen i Vinge. Foto: Frederikssund Kommune.Koordinerende projektleder Dennis Ravn fortæller om udviklingen i Vinge. 

Spørgsmålene gik i høj grad på hvilke rammer, der vil være for byggeriet i forhold til boligernes størrelse, tilslutning til kloak mv., tagterrasse, brændeovn, mulighed for selvbyg, pris på grundene mv. Og netop prisen er en af de ting, som Byrådet skal tage stilling til senere på året.

Lokalplanen for området med parcelhuse og tiny houses er i høring indtil den 19. august. Herefter skal den vedtages endeligt af Byrådet, hvorefter byggemodningen kan begynde. Frederikssund Kommune forventer at kunne begynde salg af byggegrunde sidst på året 2022.

Vandretur til området, hvor der kan opføres tiny houses. Foto: Frederikssund Kommune.Vandretur til området, hvor der kan opføres tiny houses. 

Vandreturens mål - marken, hvor der kan opføres tiny houses naturskønt ud til Præstemosen. Foto: Frederikssund Kommune. Vandreturens mål - marken, hvor der kan opføres tiny houses naturskønt ud til Præstemosen.

Fotos: Frederikssund Kommune.