Frederikssund Kommunes logo
8. august 2022

Sommerfugle i maven første skoledag

Mandag den 8. august markerede begyndelsen på 10 års skolegang for de nye 0-klasseselever på skolerne i Frederikssund Kommune. På Jægerspris Skole var de i alt 44 nye elever til 0. A og 0. B klar ved indgangen kl. 9. Her fik de en velkomst af pædagogisk leder Karina Lindegaard Laursen:

- Det er en lidt anderledes dag i dag. For det er den eneste dag, I får lov til at møde kl. 9. Ellers er det kl. 8 hver morgen, fortalte hun blandt andet og lovede derefter eleverne en stor oplevelse indenfor.

Traditionen tro blev de mange nye elever nemlig modtaget med flag og sang af skolens øvrige elever.

De nye elever blev modtaget med flag og sang af skolens øvrige elever. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

De nye elever blev modtaget med flag og sang af skolens øvrige elever. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.De nye elever blev modtaget med flag og sang af skolens øvrige elever. 

Skolestart skal fejres

To af de nye elever var tvillingerne Sigga og Lucca Madsen, der havde taget mor og far, Franciska og Mathis Madsen med. Og hele familien havde glædet sig meget til dagen:

- Vi har talt om, hvad man skal i skolen kontra i børnehaven, og der er indkøbt nye skoletasker til begge pigerne. Heldigvis kender de en del ansigter i forvejen, idet de skal gå i klasse med flere af dem, de kender fra børnehaven og også med nogle af dem, de dyrker gymnastik med i Jægerspris. Samtidig fortsætter skolepædagogerne også i børnehaveklassen, så det er trygt og godt at aflevere børnene i skolen, fortæller Franciska og Mathis Madsen.

Når første skoledag slutter kl. 11 skal familien hjem og fejre skolestarten.

Tvillingerne Sigga (tv.) og Lucca med deres mor og far, Franciska og Mathis Madsen. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Tvillingerne Sigga (tv.) og Lucca med deres mor og far, Franciska og Mathis Madsen. 

Godt at kende nogen på 1. skoledag. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Godt at kende nogen på 1. skoledag!

Flere af børnene kender hinanden i forvejen, og derfor kom snakken hurtigt i gang om nye skoletakser, pennalhuse mv. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Flere af børnene kender hinanden i forvejen, og derfor kom snakken hurtigt i gang om nye skoletakser, pennalhuse mv.

Sommerfugle i klassen

Vel ankommet i klasseværelset byder klasselæreren for 0. A, Mette Kreiberg velkommen:

- Godmorgen og velkommen. Jeg har lidt sommerfugle i maven i dag. Ved I hvad det betyder?

- At man er spændt, lyder det fra en af de nye elever.

Og derfor er en af første skoledags opgaver, at eleverne skal lave en sommerfugl, som kan sættes op til pynt i klassen.

- Derudover skal eleverne ikke så meget på første skoledag. De får en del af de bøger, de skal bruge. Og så skal de skrive deres navn i bøgerne. Derefter går forældrene til forældremøde med skolens ledelse, og så laver børnene sommerfugle, fortæller Mette Kreiberg.

Den 8. august begynder 320 elever i 0. klasse i Frederikssund Kommunes skoler. I alt begynder 3.789 børn denne dag i skolerne i Frederikssund Kommune efter sommerferien.

Klasselærer i 0. A, Mette Kreiberg, byder velkommen. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Klasselærer i 0. A, Mette Kreiberg, byder velkommen. 

De voksne måtte godt hjælpe til, da der skulle skrives navn i de nye bøger. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.De voksne måtte godt hjælpe til, da der skulle skrives navn i de nye bøger. 

Første skoledag er sjov! Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Første skoledag er sjov! 

Pædagogisk leder Karina Lindegaard Laursen byder velkommen til elever og forældre. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Pædagogisk leder Karina Lindegaard Laursen byder velkommen til elever og forældre.

Fotos: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.