Frederikssund Kommunes logo
5. august 2022

Ræs afsted som en ægte cykelstjerne i Slangerup

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn kommer til byen. Frederikssund Kommune er en af i alt 18 værtskommuner for cykelbegivenheden, Kids Tour, der byder børn i alderen 3-10 år og deres forældre velkommen til en dag fyldt med cykelsjov og aktiviteter for hele familien.

Løbet køres den 28. august og starter og slutter ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter. Ruten er 1 km lang, og børnene cykler ruten forskellige antal omgange alt efter deres alder. Børn i alderen 3-4 år kører 2 omgange, børn i alderen 5-6 år kører 3 omgange, børn i alderen 6-8 år kører 4 omgange, og børn i alderen 9-10 år kører 6 omgange. Udover cykelløbet vil der hele dagen være aktiviteter og underholdning på pladsen. Besøg fx Trafiklegepladsen og få et personligt cykelkørekort, lav din egen sunde snack, deltag i konkurrencer, lær om førstehjælp i Førstehjælpsskolen, prøv de sjove aktivitetsbaner, skummunden og meget mere!

Fribilletter til de hurtige

På linket nedenfor kan du bestille billetter. Der er fribilletter til de første 100 tilmeldte. Du sikrer dig en fribillet ved at skrive rabatkoden:

Slangerup2022

Hvis rabatkoden ikke virker, må du til lommerne og betale 75 kr. for billetten, som går ubeskåret til Børneulykkesfonden.

Læs mere om løbet og bestil billetter.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at skyde løbet i gang. Kids Tour er en spændende mulighed for børn til at være med i et cykelløb, få noget motion og samtidig lære om trafikken, så de kan blive selvhjulpne og sikre trafikanter. Derfor håber jeg, der er rigtig mange familier, der vil tilmelde sig arrangementet, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Mere bevægelse i børns hverdag

Danske børn bevæger sig generelt for lidt, og netop den udvikling er noget, Kids Tour vil være med til at vende. Ved at deltage i Kids Tour lærer børnene om trafiksikkerhed, samtidig med at de dyrker motion. Arrangementet er derfor både lærerigt og en oplagt mulighed for at få mere bevægelse ind i barnets hverdag, mener Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden:

- Med Kids Tour kommer børnene ud og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og så er det jo ekstra sjovt at komme ud på cyklen i år, nu hvor Tour De France også har lagt vejen forbi Danmark. Vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle.

Det støtter du op om

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Hyundai, Jyske Bank og Novo Nordisk er hovedsponsorer på cykelløbet. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden, for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Praktiske oplysninger

  • Kids Tour kommer til Frederikssund søndag d. 28. august 2022, med start fra Idrætsvej 5, 3550 Slangerup.
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag fyldt med lækkerier og en medalje, når målstregen er krydset.
  • Kl. 10.00 åbner eventpladsen. Starttiderne for cykelløbet er kl. 12.00 for 3-4 år, kl. 12.30 for 5-6 år, kl. 13.00 for 6-8 år og kl. 13.30 for 9-10 år.
  • Der vil før, under og efter løbet været forskellig underholdning og aktiviteter for børn i start- og målområdet.
  • Prisen pr. barn er 75 kr., der går ubeskåret til Børneulykkesfonden.
  • Læs mere og tilmeld dit barn på www.kidstour.dk

Børn cykler Kids Tour-løb. Foto: MomentcphBørn cykler Kids Tour-løb. Pressefoto.

Foto: Momentcph