Frederikssund Kommunes logo
26. august 2022

Nyt mødested for unge i Jægerspris

Det nye mødested er primært tiltænkt unge i Frederikssund Kommune fra ca. 16-30 år, som har psykiske eller sociale udfordringer og gerne vil mødes med andre ligestillede. Er man ældre end den primære målgruppe er man dog stadig meget velkommen. Stedet byder bl.a. på gamerstationer, bordtennis, brætspil og meget andet, og holder åbent hver onsdag fra 16.00 - 21.00.

Ud over de forskellige aktiviteter købes der ind til aftensmad, som de unge selv står for at lave under temaet ”sund og god mad”. Dem, som ønsker at spise med, deles om udgifterne og får på den måde måltidet så billigt som muligt. I forbindelse med madlavningen har den lokale SuperBrugs i Jægerspris valgt at støtte projektet ved at donere kødet til menuen.

To personer laver mad i et køkken på Parkvej 4-6. Foto: Frederikssund Kommune. Der laves mad i køkkenet på Parkvej 4-6. 

Indvielse 7. september

Den 7. september kl. 17.00 vil borgmester Tina Tving Stauning (A) officielt indvie stedet, og der vil blive serveret alkoholfrie bobler og andet godt til de fremmødte. Maibritt Møller Nielsen, medlem af Social- og Sundhedsudvalget (D) vil, sammen med dommerkomiteen, afsløre stedets nye navn. Herefter vil Social og Sundhedsudvalgets formand Anne Sofie Uhrskov (V) holde tale. Alle er velkomne – og spred gerne budskabet, så flere unge kommer og bruger de fine nye rammer.

Trygt og godt sted

Det nye mødested åbnede første gang allerede den 8. juni, og herefter har de fremmødte selv været med til at indrette stedet inden den officielle åbning. Alle glæder sig derfor til at vise mødestedet frem.

Formålet med et mødested/værested i Jægerspris for unge psykisk sårbare er, at tilbyde dem et trygt og godt sted at komme og være sammen med andre. Og et sted hvor de to medarbejdere Jeanette og Daniel kan rådgive og vejlede de unge i forhold til de forskellige udfordringer man som ung kan have. f.eks. udfordringer med at være flyttet i egen bolig, være under uddannelse, i job, søge job, lave CV, svare på henvendelser fra offentlige instanser osv.

Ofte er det bare dialogen, det at blive lyttet til, at der er ro til at fortælle og dele det, man har lyst til, som er afgørende for, hvordan man mestrer sit liv.

Person spiller på en gamingcomputer. Foto: Frederikssund Kommune.Der er mulighed for at spille på gamingcomputer i mødestedet på Parkvej.

Fotos: Frederikssund Kommune.