Frederikssund Kommunes logo
11. august 2022

Mangfoldig dagsorden ved borgmesterbesøg

Der var godt gang i virksomheden, da borgmester Tina Tving Stauning sammen med direktøren for Teknik, Erhverv og IT og erhvervskonsulenten mandag den 8. august besøgte 3 Byg Tag & Facade på Vinkelvej i Frederikssund. Virksomheden som blev etableret i 1998 af Tømrer- og snedkermester Peter Kyster, varetager et stort spektrum af opgaver – lige fra opførelse og renovering af bygninger til produktion af snedkerkøkkener og skoleinventar.

- Besøget hos 3Byg Tag og Facade har været utroligt givende. Jeg sætter stor pris på den direkte dialog, så vi som kommune hele tiden har syn for virksomhedernes behov og kan skabe de bedste rammer for at drive virksomhed her i kommunen, fortæller borgmester Tina Tving Stauning.

Fra skole-virksomhedssamarbejde til udbud, jord og Jobcenter

Det er ikke kun firmarelaterede emner, som fylder i 3 Byg Tag & Facade. Dagsordenen for mødet berørte både skole-virksomhedssamarbejdet, udbud, affaldssortering, kontorfællesskaber, samarbejde med Jobcenteret med mere.

- Vi er glade for at borgmesteren med toppen af embedsværket kom forbi til en dialog om stort og småt. Jeg er født og opvokset i Frederikssund og går selvfølgelig derfor op i, at Frederikssund skal være et godt sted at bo og arbejde, siger Peter Kyster.

Der efterspørges om planer for erhvervsgrunde for små og mellemstore virksomheder, og der kom gode ideer om værkstedsfællesskaber indenfor håndværk, design og kunst, som dem man kender fra kontorfællesskaber.

Derudover efterspørges et større engagement omkring skole-virksomhedssamarbejdet, hvor grundskolerne besøger virksomhederne for at vise eleverne, hvad håndværket og erhvervsuddannelserne kan give dem, samt at lærerne kan få en viden om, hvad de kan anbefale deres elever at uddanne sig til. Dertil blev affaldssortering af eternit uden asbest drøftet. Virksomheden efterspørger en nem måde at gøre det på og processer, som fremmer bæredygtighed i forbindelse med genanvendelse af cementbaserede plader.

- Alle emner har stor relevans for os som kommune og erhvervslivets dagligdag – ikke mindst for vores samfund. Det glæder mig, at Frederikssund Kommune har så engagerede virksomheder, der ønsker udvikling og en grøn profil – både for vores unge, for den grønne omstilling og for vores borgere, afslutter borgmesteren Tina Tving Stauning.

Fra højre: Tømrer- og snedkermester Peter Kyster, borgmester Tina Tving Stauning, Regnskab og administration Pernille Norén Kyster og direktør for Erhverv, Teknik og IT, Kristian Nabe-Nielsen. Foto: Frederikssund Kommune.Fra højre: Tømrer- og snedkermester Peter Kyster, borgmester Tina Tving Stauning, Regnskab og administration Pernille Norén Kyster og direktør for Erhverv, Teknik og IT, Kristian Nabe-Nielsen.

Foto: Frederikssund Kommune.