Frederikssund Kommunes logo
24. august 2022

Kendte forfattere gæster Frederikssund

ORD over FJORD festivalen afholdes i år på Willumsens Museum, hvor det forventes at hundredvis af Frederikssundborgere vil strømme igennem i løbet af de halvandet døgn, som festivalen varer.

Festivalen starter med bobler og velkomst fredag den 9. september, hvor bibliotekschef, Mette Jonstrup og formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen byder velkommen. De efterfølges af Leif Davidsen, der ud fra romanen ”Lenins Bodyguard”, taler med historiker/kulturformidler, Mikkel Kræmer Storm fra Frederikssund Bibliotekerne, om fascinationen af Rusland og spændingsfeltet mellem fiktion og fakta.

Lørdag den 10. september går så det helt store program i gang fra kl. 9:30 til 18, hvor der er aktiviteter for både børn og voksne. Formiddagen står især i kreativitetens og familiernes tegn, men det er også her man kan høre medlemmer af byrådet fortælle om deres bedste læseoplevelser.

Indgangsparti på Willumsens. Foto: Frederikssund KommuneI år er det Willumsens Museum, der lægger arealer til ORD over FJORD. 

Foto: Frederikssund Kommune.

Masser af familieaktiviteter

Ud over kendte forfattere byder ORD over FJORD også på kreative workshops, der tilbydes både af bibliotekets kendte KreaKram for børn og af Willumsens Museums kunstformidler Mille Søndergård, der i kælderen tilbyder workshops med kreative Artbooks for voksne. Der er også mulighed for at låne akvarelfarver og gå i Museumshaven og lade sig inspirere af kunstneren, Farshad Farzankia, til at skabe egne værker.

Du kan også opleve de inspirerende og underholdende familieforestillinger ”Hvis jeg var en hund”, om at overvinde angst for hunde, og ”Kaboom – Kunsten at ødelægge”. Festivalen afsluttes med en smuk romankoncert af Kristina Holgersen med trio. De tilbyder musik og lyrik fra aktuelle danske forfatterinder.

Adgang til muset og alle arrangementerne er gratis, men der er nogle af dem, som man skal tilmelde sig, da der er rift om pladserne.

Find program og tilmeld dig på bibliotekets hjemmeside.

Logo ord over fjord. Frederikssund bibliotekerne.