Frederikssund Kommunes logo
22. april 2022

Borgmesteren blev budt velkommen

Mange var mødt frem ved tiltrædelsesreceptionen for borgmester Tina Tving Stauning (A), hvor hun blev budt velkommen til jobbet med både taler og gaver.

Borgmesteren tiltrådte den 1. januar 2022, men på grund af coronaen er det først nu, at der holdes tiltrædelsesreception for hende. Blandt de fremmødte var både byrådskollegaer, politiske kollegaer, samarbejdspartnere, kommunale medarbejdere, venner og familie.

Der var mange fremmødte ved tiltrædelsesreceptionen for borgmester Tina Tving Stauning. Foto: Frederikssund Kommune.Der var mange fremmødte ved tiltrædelsesreceptionen for borgmester Tina Tving Stauning.

Alle de fremmødte blev budt velkommen af 1. viceborgmester Søren Andreasen Weimann (B), der også havde nogle ord til borgmesteren. Han mindedes blandt andet valgnatten og senere konstitueringen af det nye byråd.

- Og det er faktisk inspirationen til den gave, som jeg gerne vil give dig. Det er en salatskål og et salatbestik - og det har ikke noget med veganere at gøre. Det er fordi, jeg synes, at en salatskål kan holde alle de veludvalgte råvarer, som vores dygtige administration præsenterer os byrådspolitikere for hver dag, og de gør det muligt for os at servere for borgerne og for erhvervslivet. Og hvis vi politikere sammen med administrationen gør det godt – og gør det lokalt, så kan selvsamme borgere og selvsamme lokale erhvervsliv være med til gang på gang at fylde den salatskål op med nye og endnu bedre råvarer, sagde Søren Andreasen Weimann og fortsatte:

- Og nu bliver det spændende. For når salaten skal serveres, skal vi bruge et salatbestik. Og vi er salatbestikket. Jeg har prøvet at håndtere et salatbestik med venstre hånd… og med højre hånd. Det er hverken nemt eller effektivt. Men når man bruger BÅDE højre og venstre, så fungerer det meget bedre, og vi kan servere langt flere gode råvarer for borgerne, sagde 1. viceborgmesteren.

Søren Andreasen Weimann giver borgmester Tina Tving Stauning en salatskål med salatbestik. Foto: Frederikssund Kommune.1. viceborgmester Søren Andreasen Weimann giver borgmester Tina Tving Stauning en salatskål med salatbestik som en symbolsk gave.

Kommunalpolitik og håndbold

Også kommunaldirektør Torben Kjærgaard holdt en tale og overrakte en gave til Tina Tving Stauning på vegne af direktionen i Frederikssund Kommune. Kommunaldirektøren sammenlignede det politiske arbejde i en kommune med et håndboldhold:

- Det blev jeg enig med mig selv om, at det kan man godt. Håndbold er en holdsport, der forudsætter et godt samspil, hvis man skal lykkes – det gør politik også. Og det er noget jeg ved, at du lægger vægt på. Håndbold handler om at komme i mål – det gør politik også. Håndbold er sjovt både at spille og at se på – det er politik også. I hvert fald næsten altid, sagde Torben Kjærgaard og fortsatte med at finde paralleller mellem rollerne i håndbold og roller som borgmester:

-Den vigtigste rolle er naturligvis lederrollen. Den, der synliggør visionerne og ambitionerne. Og den der også driver arbejdet med at få det til at lykkes. Og den rolle synes, at du allerede har taget på dig, Tina. Eksempelvis har du fra starten lagt den linje, at du vil det brede politiske samarbejde i Byrådet, fordi du tror på, at det er den bedste og mest holdbare vej frem for Frederikssund Kommune, sagde kommunaldirektøren.

Gaven var et par gode havehandsker, som skulle symbolisere det at tage arbejdshandskerne på og gå i gang med de mange spændende opgaver, der ligger forude for borgmesteren og direktionen,

Kommunaldirektør Torben Kjærgaard taler til borgmester Tina Tving Stauning. Foto: Frederikssund Kommune.Kommunaldirektør Torben Kjærgaard taler til borgmester Tina Tving Stauning.

Udover 1. viceborgmesteren og kommunaldirektøren talte også medlem af byrådet Michael Tøgersen (V), tidligere byrådsmedlem og formand for Forening Norden Frederikssund samt formand for Frederikssund Børneteater med mere Grethe Olsen, medlem af byrådet Poul Erik Skov Christensen (A) og medlem af byrådet samt tidligere borgmester John Schmidt Andersen (V).

En glad borgmester

Borgmester Tina Tving Stauning var meget glad og takkede de mange mennesker for at være kommet.

- Jeg vil sige tak. Rigtig tusinde tak til jer alle sammen fordi I er kommet. Der er kommet folk, som jeg har gået i gymnasiet med, der er kommet naboer, der er kommet familie, venner og bekendte. I er her alle sammen, og det er jeg rigtig glad for. Jeg var klar over, at jeg ikke skulle holde en tale om, hvad der er de tre vigtigste ting de næste fire år, selvom det ligger mig meget på sinde. Jeg skulle heller ikke holde en tale om, hvor vigtigt det er, at vi samarbejder, for det ved I godt. Så det vigtigste for mig er at sige, at jeg har været taget rigtig godt i mod her på rådhuset, og det jeg glad for. Jeg synes, at vi har fået en politisk kultur, som jeg kan være glad for, og vi kan bygge videre på. Jeg synes, vi har fået sat noget retning på det, vi skal. Så jeg er fuld af fortrøstning for fremtiden. Det skal nok gå, når I er her, og når vi alle kan tage ved. Så tusind tak fordi I er kommet, sagde Tina Tving Stauning.

Fra venstre er det byrådsmedlem for De Konservative Therese Hejnfelt, byrådsmedlem for Venstre Michael Thøgersen, byrådsmedlem for SF Anna Poulsen og borgmester Tina Tving Stauning. Foto: Frederikssund Kommune.Fra venstre er det byrådsmedlem for De Konservative Therese Hejnfelt, byrådsmedlem for Venstre Michael Thøgersen, byrådsmedlem for SF Anna Poulsen og borgmester Tina Tving Stauning.

Foto: Frederikssund Kommune.