Frederikssund Kommunes logo
1. april 2022

Ansøgningsrunder og events for virksomheder

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er en bestyrelse nedsat af Erhvervsministeren, som har til formål at styrke virksomhedernes produktivitet, konkurrenceevne og internationalisering gennem en effektiv, sammenhængende og lokalt forankret erhvervs- og turismeindsats.

I den kommende tid er der en række ansøgningsrunder og events, som er relevante for virksomheder, der ønsker at styrke den grønne omstilling, tiltrække kvalificeret arbejdskraft eller søge investeringsstøtteordningen.

Ansøgningsrunder i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Du finder en oversigt over ansøgningsrunderne på Erhvervsfremmebestyrelsen hjemmeside.

Ansøgningsrunderne vedrører:

  • Kompetencer til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder, som vedr. to forskellige indsatser inden for hhv. efteruddannelse og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Ansøgningsfrist 18. maj 2022.
  • En arbejdsstyrke til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder, som vedr. to forskellige indsatser inden for uddannelse og social inklusion. Ansøgningsfrist den 15. juni 2022.
  • Investeringsstøtteordning for grønne innovative, teknologier, der understøtter øget industrialisering og modning af hele værdikæden for innovative, grønne nøgleteknologier. Ansøgningsfrist den 22. april 2022.

250 mio. kr. afsættes

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter nu en kvart milliard, som skal bidrage til at løse de rekrutteringsudfordringer og nye behov for kvalificeret arbejdskraft, som den grønne omstilling medfører.

Læs mere på Erhvervsfremmebestyrelsen hjemmeside.

Ansøgningsrunde i Regionsråd vedr. ungdomsuddannelser

Regionsrådene har i det nye Socialfondsprogram fået indstillingsret til 20 pct. af midlerne, som handler om ungdomsuddannelser. Region Midtjylland er den første region som er klar med call og det vedrører tre forskellige socialfondsindsatser; inklusion, flere faglærte og STEM. Det er uddannelsesinstitutioner, som kan søge. Da kommunerne har omfattende myndighedsopgaver ift. børn og unge er dette call relevant at være opmærksom på og det vil være oplagt for uddannelsesinstitutioner at inddrage kommuner i ansøgninger. Ansøgningsfrist den 20. maj 2022.

Kommende KL-webinarer og konference

Den Grønne Erhvervstalk – en webinarrække der sætter spot på klimasamarbejde mellem kommuner og virksomheder. Den 8. april har vi inviteret partnerskabet bag Recycling City til at fortælle om, hvordan Frederikshavn Kommune i samarbejde med det lokale erhvervsliv har sat skub i den grønne omstilling. Recycling City er et resultat af en mangeårig strategisk indsats i et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, Port of Frederikshavn og Erhvervshus Nord samt de mange virksomheder, der er aktive inden for cirkulær økonomi. Tilmelding.

Loop Forum

Konference den 27. og 28. april om affald, ressourcer og cirkulær økonomi, som bl.a. retter sig mod kommuner.