Frederikssund Kommunes logo
7. september 2021

Over 1700 skolebørn med i cykelkonkurrence

78 klasser med i alt 1712 elever fra syv forskellige skoler i Frederikssund Kommune deltager lige nu i Alle Børn Cykler, hvor danske skoleelever over hele landet dyster om flest dage på cyklen. Vinderklassen får mountainbikes til hele klassen, så der er god grund til at svinge sig op i sadlen.

De syv deltagende skoler er: Fjordlandsskolen, afd. Skibby, Jægerspris Skole, Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby, Frederikssund Private Realskole, Trekløverskolen afd. Falkenborg, Ådalens Skole og Slangerup Skole.

Lav en cykelaftale i familien

At cykle i hverdagen gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Vi ønsker at inspirere skoler og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling, fortæller Cyklistforbundet på deres kampagnesite.

Forældrenes opbakning gør ifølge direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam en kæmpe forskel for børns cykling, og derfor opfordrer Cyklistforbundet forældrene til at lave en familiecykelaftale. På www.alleboerncykler.dk/foraeldrehjornet kan forældre hente en cykelaftale lige til at udfylde og hænge op på køleskabet.

- Sætter man sig et mål for, hvor meget både børn og forældre vil cykle i løbet af kampagnens 14 dage, hjælper man sit barn med at komme op på cyklen hver dag og få samlet masser af gode cykelpoint til lodtrækningen om årets præmier, siger Klaus Bondam.

Al cykling tæller i jagten på cykeldage - til og fra skole, i fritiden til spejder, sport og vennebesøg samt cykelture med familien i weekenden.

Mountainbikes til vinderklassen

Kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark, sluttes af med at kåre Årets Børnecyklist og årets vinderklasse, hvor elever og lærer kan se frem til at modtage en lækker mountainbike fra MBK eller Centurion hver.

31 kommuner har i år valgt at bakke op om kampagnen.

En række børn på cykler. Foto: Cyklistforbundet, Jens Hasse.Mere end 1700 børn i Frederikssund Kommune er med i Alle Børn Cykler i år.

Foto: Cyklistforbundet, Jens Hasse.