Frederikssund Kommunes logo
17. september 2021

Frivillighuset indviet med fest og musik

Frivillighuset har skiftet adresse, og derfor blev de nye omgivelser indviet fredag den 17. september med taler, musik, gaver og fest.

Der var mødt masser af gæster op for at fejre indvielsen af det nye Frivillighus på Lundevej 7 i Frederikssund. Samtidig blev Frivillighuset, der tidligere hed Frivillighedsstedet, også 10 år, og det skulle naturligvis også fejres.

Gæsterne blev mødt at duften fra en pølsevogn og musik fra haven, hvor der var opsat pavilloner og stillet lidt godt til ganen frem.

Formand for Frivillighuset, Bente Schousboe, bød alle velkommen.

- Velkommen til indvielse i vores Frivillighus og vores 10 års fødselsdag. Endelig kan vi indvie vores flotte hus. Det har været en lang proces, håndværkerne havde travlt med at overholde tidsplanen, men så kom Coronaen og satte tidsplanen i det uvisse. Brugerrådet og jeg er glade for, at vi nu kan vise huset frem, sagde Bente Schousboe og overlod ordet til borgmesteren.

Formand for Frivillighuset, Bente Schousboe, taler. Foto: Frederikssund Kommune.Formand for Frivillighuset, Bente Schousboe, taler.

-Tak for ordet. Det er dejligt at være her i dag. Det har vi ventet på et helt år. Der er to ting vi fejrer i dag. Åbningen af Frivillighuset og dets 10 års jubilæum. Jeg kan godt huske starten på Frivillighedsstedet, som det hed. Der talte vi frem og tilbage om det nu skulle være, hvordan det skulle være og hvem det skulle være. Jeg kan kun rose alt det frivillige arbejde, som nu er puttet ind i huset her. For det er, som jeg ofte siger når jeg er ude og hylde de frivillige - det kan vi ikke sætte nok pris på. Det er et uundværligt stort stykke arbejde, der bliver udført af alle jer frivillige mennesker, sagde borgmester John Schmidt Andersen (V). Han ønskede også tillykke med de nye flotte lokaler og sluttede af med at overrække en gave til Frivillighuset og derefter råbe hurra for stedet.

Borgmester John Schmidt Andersen taler. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen taler.

Som den sidste talte formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen (A).

- Tusind tak for invitationen til at være med i dag. Det er en stor dag, som jeg har glædet mig rigtig meget til. Især fordi det nu igen er muligt at være samlet og sætte gang igen i alle de aktiviteter, der betyder så meget for os alle sammen. Det her med at få Frivillighuset flyttet herover, det synes jeg, vi kan være rigtig godt tilfredse med. Det er cirka tre år siden, at vi i udvalget begyndte at se på, hvordan vi kunne gøre det daværende Frivillighedsstedet up to date. Der var nogle udfordringer ved det gamle sted, for det var ikke ordentligt tilgængeligt for alle borgere. Hvis man sad i kørestol var det ikke nemt at komme ind, der skulle lægges ramper ud og det var meget besværligt. Derfor begyndte vi at kigge på, hvad der skal til for at gøre huset mere tilgængeligt og der blev lavet tegninger og gjort lidt forskelligt for at finde indretningen. Det viste sig, at det måske var smart at kigge på andre bygninger, der lå tilgængeligt og som kunne ombygges. Og her fik vi det her hus præsenteret og vi havde det oppe i udvalget nogle gange for at se, om der var plads nok. Jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med det resultat vi ser. Her er bedre plads og alle kan komme rundt, sagde udvalgsformanden.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen, taler. Foto: Frederikssund Kommune.Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Bettina Jørgensen, taler.

Efter talerne blev den røde snor klippet og så var Frivillighusets nye lokaler officielt indviet og festen kunne begynde.

Snoren klippes af formanden for Frivillighuset, borgmesteren og formanden for Social- og Sundhedsudvalget. Foto: Frederikssund Kommune.Snoren klippes af formanden for Frivillighuset, borgmesteren og formanden for Social- og Sundhedsudvalget.

Der var mødt mange gæster op til indvielsen af Frivillighuset. Foto: Frederikssund Kommune.

En pølsevogn sørgede for lidt at spise til gæsterne. Foto: Frederikssund Kommune.

Nogle havde medbragt gaver i form af blomster og planter og et enkelt fadsæt. Foto: Frederikssund Kommune.

Foto: Frederikssund Kommune.