Frederikssund Kommunes logo
22. september 2021

Fiskekonkurrence i Fjordlandet

Fjordlandet Open er en fiskekonkurrence, hvor alle kan være med. Fisken, der fiskes efter, er havørreden, og deltagerne har to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden.

Denne udgave af Fjordlandet Open bliver drevet i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, #plasticinthebasket og Fishing Zealand.

Tag billeder af fangsten og sæt den ud igen

Fjordlandet Open er Danmarks eneste ”catch & release” kystkonkurrence, hvilket er det engelske udtryk for ”fang og genudsæt”. Dette udtryk er efterhånden blevet integreret i det danske lystfiskersprog. Derfor skal man blot tage et par fotos af sin fangst samt måle længden på fisken - og så kan man genudsætte havørreden i fjorden igen. Derefter indsendes fangstbillederne til arrangørerne, hvorved fangsten indgår i konkurrencen.

Du behøver ikke at have en lang lystfiskerkarriere bag dig for at deltage – du kan være lige så god og heldig som alle andre. Så længe man har snøren i vandet, er der altid en chance for en flot fisk.

Fællesspisning

Fredag aften mødes alle deltagere til åbningsarrangementet på Færgelundens Motel & Kursuscenter i Jægerspris. På kursuscenteret er der fælles spisning, der er inkluderet i deltagergebyret, samt gennemgang af reglerne for weekendens konkurrence. Endelig er der spændende foredrag, hvor aftenens hovedtaler er Henning Pedersen, der er skribent på Sportsfiskeren. Du finder hele programmet på konkurrencens hjemmeside: fjordlandetopen.dk.

Flotte præmier

Der er god mulighed for at vinde nogle særdeles flotte præmier, der i år er sponsoreret af FlyFish Europe. Sideløbende med fiskekonkurrencen afholdes som vanligt også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ved vandet. 
Ligeledes arrangeres en affaldsindsamling, hvor man også kan vinde en præmie, hvis man indsender et billede af det indsamlede affald.

Man kan finde meget mere information, se regler og præmier samt tilmelde sig på konkurrencens hjemmeside: fjordlandetopen.dk - og på konkurrencens Facebook-side: www.facebook.com/fjordlandetopen.

Prisen for deltagelse er 299 kr.

Lystfisker fremviser en havørred. Foto: Fishing Zealand.Lystfisker fremviser en havørred.

Foto: Fishing Zealand.