Frederikssund Kommunes logo
13. september 2021

Årets Idrætsforening og Årets Spejdergruppe

Foreningslivet stod i 2020 og 2021 overfor en helt usædvanlig udfordring. Covid-19 pandemien krævede stramme forsamlingsrestriktioner i lange perioder, som pressede en hjørnesten i mange børn og voksnes hverdag – nemlig sociale aktive fællesskaber. Folkeoplysningsudvalget som til dagligt har til formål at understøtte kommunens frivillige foreningsliv har taget flere tiltag det seneste år for at hjælpe foreningerne igennem krisen. Nu vil Folkeoplysningsudvalget gerne hylde de mange inspirerende historier om hvordan idrætsforeninger og spejdergrupper har fastholdt medlemmerne i foreningen, lavede aktiviteter på nye måder og så muligheder midt i alle restriktionerne.

Formand for Folkeoplysningsudvalget Anne Sofie Uhrskov (V) udtaler:

- Det har været en hård tid for foreningslivet igennem hele Corona pandemien, mange foreninger har mistet en del af deres medlemmer, fordi de ikke har kunne tilbyde de traditionelle aktiviteter. Foreninger og spejdergrupper har med gåpåmod og kreative løsninger forsøgt at holde fast i fællesskabet og skabt alternative aktiviteter for deres medlemmer, det har jeg været vidne til og også hørt mange inspirerende historier om. Vores foreningsliv og spejdergrupper fortjener at blive anerkendt for denne indsats og deres store arbejde. Derfor vil vi gerne i Folkeoplysningsudvalget hylde Årets Idrætsforening og Årets Spejdergruppe 2020/2021.

Alle kan indstille en idrætsforening eller spejdergruppe. Fortæl gerne motiveret hvad man gjorde særligt i den svære tid som gjorde en forskel for medlemmerne.

Prismodtagerne vil blive kontaktet direkte og fejring vil foregå lokalt i foreningen. Prismodtagerne hædres med en præmie på 15.000 kroner.

Der er frist for indstillinger onsdag den 8 oktober 2021.

Spejdere tænder bål. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Spejdere tænder bål.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.