Frederikssund Kommunes logo
16. september 2021

3. klasser får vigtig cykeltræning

Kl. 8.30 onsdag den 15. september summede skolegården af børn og cykler på Fjordlandsskolen Afd. Dalby, selv om det havde ringet ind til time. Det var skolens 3. klasseelever, der denne dag fik en del af deres undervisning udendørs. Dansk Skolecykling var nemlig på besøg for at træne elevernes færdigheder på cykel, så de bliver mere sikre i trafikken. Et tilbud som alle 3. klasser i Frederikssund Kommune får.

Skal lære at cykle som voksne

Dagens program for 3. klassen bestod først af en grundig træning i skolegården og derefter en prøve med tildeling af et diplom for gennemførelse til sidst.

- Vi starter med at træne balance, opbremsning og sving, og så skal de lære at orientere sig og se ud over deres egen cykel, så de bliver mere sikre i trafikken. De cykler stadig som børn. Vi skal have dem til at cykle som voksne, fortæller Michael Bremer fra Dansk Skolecykling, som står for dagens program.

Michael Bremer fra Dansk Skolecykling instruerer eleverne i dagens opgaver. Foto: Frederikssund Kommune.Michael Bremer fra Dansk Skolecykling instruerer eleverne i dagens opgaver. 

En af øvelserne er derfor, at eleverne skal cykle rundt i skolegården og finde bogstaver, der er lagt ud på jorden. Opgaven er at stave til sit eget navn ved at finde de nødvendige bogstaver. Denne øvelse træner elevernes evne til at kigge ud og frem – altså at orientere sig i området, hvilket er en vigtig evne i trafikken.

En anden øvelse er at bremse og standse cyklen, så forhjulet lige præcis lander på et af bogstaverne i skolegården. Det skal vise sig at lyde nemmere, end det er.

Cyklen skal bremses, så den standser med forhjulet lige ovenpå bogstaverne. Foto: Frederikssund Kommune.Cyklen skal bremses, så den standser med forhjulet lige ovenpå bogstaverne. Det er ikke så let, som det lyder.

Har haft undervisningsforløb

Det er andet år i træk, at Dansk Skolecykling kommer på besøg i Frederikssund Kommune. Og dagen er også blevet forberedt med et undervisningsforløb fortæller Fetullah Altintas, der er skolens cyklist- og trafikansvarlige og endvidere er matematiklærer for 3. klassen:

- Vi har i undervisningen fokuseret på hvordan man giver tegn i trafikken, at cyklen skal være lovlig, hvor man må cykle og hvor man ikke må, hvordan man gør sig synlig og bruger reflekser, nu hvor det snart er mørkt om morgenen mm., fortæller han og tilføjer:

- Da Dansk Skolecykling kom sidste år var vi meget imponerede over resultatet. Det gav virkelig eleverne et boost i deres cykelfærdigheder, fastslår Fetullah Altintas.

Alle 3. klasser i Frederikssund Kommune får besøg af Dansk Skolecykling mellem den 9. og den 17. september.

Elever cykler på linje gennem skolegården. Foto: Frederikssund Kommune.Fuldt koncentrerede elever på lige linje på vej gennem skolegården.

Fotos: Frederikssund Kommune.