Frederikssund Kommunes logo
28. oktober 2021

Grøn tech-virksomhed flytter til Vinge

På byrådsmødet onsdag den 27. oktober blev det besluttet at sælge en grund i erhvervsområdet i det nordlige Vinge til virksomheden LiqTech Ceramics A/S. Liqtech bliver dermed ny nabo til virksomheden Topsil GlobalWafers A/S, der i forvejen ligger i området. LiqTech-gruppen omfatter – udover LiqTech Ceramics – også LiqTech Water i Hobro samt LiqTech Plastics i Aarhus. Endvidere etablerer virksomheden sig i disse år i Kinas Jiangsu-provins nær Shanghai.

LiqTech Ceramics A/S har mere end 20 års erfaring i udvikling, test, produktion og salg af dieselpartikelfiltre og membraner til rensning af vand.

Passer godt til Vinges vision

At det netop er en virksomhed som Liqtech, der snart flytter til Vinge, glæder borgmester John Schmidt Andersen (V):

- Liqtech har en profil, der passer rigtig godt til Vinges vision. Liqtech laver forskellige produkter, der har til formål at reducere belastningen af klimaet, og det ligger helt i tråd med vores tanker om Vinge som en bæredygtig by midt i naturen. Derudover er jeg naturligvis glad for, at vi – udover de mange nye boliger, der er på vej i Vinge – nu også kan byde velkommen til en ny erhvervsvirksomhed i kommunen, siger John Schmidt Andersen.

Byrådet godkendte købstilbuddet fra Liqtech med den betingelse, at der først skal udarbejdes en lokalplan for området, inden handlen gennemføres endeligt.

Tillidsfuldt fundament

At virksomheden Liqtech har valgt at investere i nyt produktionsbyggeri i netop Vinge har flere årsager, fortæller virksomhedens Group CEO, Sune Mathiesen:

- Vi finder området velegnet, idet der er fokus på infrastruktur samt erhvervsmæssige synergier til virksomheder, som vi sammenligner os med. Vores samarbejde med Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv indtil nu, har skabt et tillidsfuldt og afgørende fundament for et tæt og gunstigt samarbejde fremover. Vi glæder os til – allerede primo 2022 – at tage fat på byggeplanerne og forventer, at vi i første halvdel af 2023 vil være nået afgørende langt i etableringen af LiqTech Ceramics i Vinge, fortæller Sune Mathiesen.

Han tilføjer, at virksomheden har oplevet en stor imødekommenhed i Frederikssund Kommune overfor erhvervslivet. Herunder også kommunens visioner om sikre gode rammer for virksomheder, der, som LiqTech, understøtter en bæredygtig dagsorden.

Fakta om Liqtech

Liqtech, der beskæftiger godt 135 medarbejdere, har specialiseret sig dels i keramiske siliciumcarbid-membraner til flydende filtrering, hvor virksomhedens patenterede membranteknologi, afhjælper blandt andet de globale udfordringer med knaphed på rent vand. Og dels dieselpartikelfiltre til styring af sodudstødningspartikler fra dieselmotorer, hvor firmaets filtre i dag er monteret på mere end 2,5 mio. køretøjer.

LiqTech-gruppens moderselskab er LiqTech International, Inc. som er noteret på NASDAQ-børsen i New York.

Det er arealerne umiddelbart øst for Topsil, som Liqtech har købt. Topsil ses nederst til venstre i billedet. Foto: Frederikssund Kommune.Det er arealerne umiddelbart vest for Topsil, som Liqtech har købt. Topsil ses nederst til venstre i billedet.

Foto: Frederikssund Kommune.