Frederikssund Kommunes logo
18. oktober 2021

Egnsteater kommet godt fra start

Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteater er kommet godt fra start. Trods coronanedlukninger er teatrets første tid som egnsteater gået rigtig godt.

Egnsteatret skal to gange årlig aflægge status for Fritids- og Kulturudvalget, og på mødet i oktober blev udvalget præsenteret for den første status.

- Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteater er kommet rigtig godt i gang i en ellers svær tid for kulturlivet. Heldigvis er egnsteatret drevet af dygtige folk og de har formået i samarbejde med kommunen at gennemføre et huskunstnerprojekt, have premiere på deres første forestilling og egenproduktion samt planlægge forestillinger og projekter, der snart kommer. Jeg glæder mig personligt til at følge med i, hvad Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteater kommer til at præsentere publikum for, siger formand for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg (A).

I foråret havde Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteater et huskunstnerprojekt i seks børnehuse, der gennem fem workshops hvor de dansede til historien om Fru Strid arbejdede med følelser og hvordan man giver udtryk for forskellige slags følelser. Huskunstnerprojektet gik hånd i hånd med egnsteatrets første egenproducerede forestilling Fru Strid, som havde premiere i juni måned.

Derudover har teatret startet et dramahold med 20 børn.

- Dramaholdet er kommet godt fra start. 20 børn og unge mellem 9-14 år bliver undervist hver mandag, og der er allerede en venteliste til holdet. Det giver et godt grundlag for at opbygge Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteaters teaterskole. Teaterskolen er en del af Krydsfeltet, et samarbejde med Musikskolen og Willumsens billedskole, hvor vi allerede er i gang med at forberede os på et Allehelgen optog som løber af stablen den 5. november, fortæller teaterleder Karen Nielsen.

Teatret har også haft workshops i klubber henover sommeren, der har været gæstespil på teatret, og der har været og er planlagt flere forestillinger henover efteråret 2021 og til foråret 2022. Forestillingerne spiller ikke nødvendigvis på selve Parkteatret, men eksempelvis også i kirker som med forestillingen Skibby Krøniken.

Den nyeste forestilling er forestillingen Forbindelser, som er et hørespil om, hvordan fjorden forbinder, har forbundet og vil forbinde os. De er bredt ud rundt omkring i kommunen og påvirkes af vejret de forskellige steder.

- ”Forbindelser” er for hele familien, og de kan høres via QR koder rundt omkring i fjordlandskabet. Lytter man til hørespillene ude omkring får man den enkle version af historien, men tilkøber man sig en adgang, kan man lytte til en version, der påvirkes af vejret. Denne version er mere eksperimenterende. ”Forbindelser” er et godt billede på, hvad Parkteatret – Frederikssund Kommunes egnsteater står for. Forbindelser rummer både det let tilgængelige og det mere abstrakte, der kræver lidt mere af publikum. Historierne tager sit udgangspunkt i det nære og det lokale, samtidig med at de er værd at lytte til for alle, da de har et essentielt indhold. Det er vi stolte af, fortæller Karen Nielsen.

Parkteatret i Frederikssund. Foto - Frederikssund Kommune.