Frederikssund Kommunes logo
21. oktober 2021

Efterårsferie på Selsø Slot

I efterårsferien er der masser af sjov på Selsø Slot og i området omkring den gamle herregård. Der har været vildtfrokost, bålmad og masser af rundvisninger i de flotte omgivelser.

Selv på en meget regnfuld torsdag var der godt med mennesker på den gamle herregård Selsø Slot. Rundvisningen på herregårdsmuseet havde lokket flere til, og mens de gik rundt i de gamle rum, fortalte en rundviser om Selsø Slot, om de forskellige rum og historien bag. Flere af dagene i efterårsferien har der været rundvisninger, og hver gang har de været fyldt godt op med interesserede besøgende.

Baroksalen på Selsø Slot med en gruppe besøgende der kigger på malerierne og stukloftet. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Baroksalen er et af de smukkeste rum på Selsø Slot med de store malerier og det flotte loft.

Onsdag var der vildtfrokost og der blevet parteret fasaner. Også her var der masser af mennesker, der nød den gode frokost i det gamle kælderkøkken.

Torsdag formiddag var der planlagt bål, og selvom vejrguderne gjorde deres bedste for at få det aflyst, lykkedes det alligevel at få tændt op, så der kunne laves urtebrød over bålet. Det var den ene af Frederikssund Kommunes naturvejledere, Cæcilie Ryhl Olsson, der havde samlet lidt forskelligt fra naturen ind, som børn og voksne kunne komme i deres brød. Der var blandt andet brændenælder, humle, hyben og mælkebøtter.

Bålet og brødet tiltrak dog de voksne mere end børnene, der syntes, det var meget sjovere at hoppe i de store vandpytter, som den gode mængde regn havde sørget for. Lidt bålbrød blev det dog til for de små.

Dreng hopper i vandpyt. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.De store vandpytter var meget populære hos børnene.

Naturvejleder laver brød med urter sammen med en pige. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Naturvejleder Cæcilie Ryhl Olsson lavede brød med urter fra naturen sammen med de fremmødte.

Fuglekikkert og lydfortællinger på Selsø Slot. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Inde på herregårdsmuseet kan man ud over at deltage på rundvisningen også nyde udsigten til fuglelivet. Der er nemlig opstillet kikkert til at spotte fuglene, og en lille lydfortælling om fugle.

Læsekrog med masser af bøger på Selsø Slot. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.I et andet rum er en lille læsekrog indrettet med gamle møbler og en masse hyggelige bøger fra Frederikssund Bibliotekerne. De havde alle emnet spøgelser tilfælles, hvilket vist er meget passende her op til Allehelgens aften.

Kælderkøkkenet på Selsø Slot, hvor en kvinde og en dreng sidder ved et bord og kigger i en bog. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Og i det gamle kælderkøkken er der lavet en kreaværksted, hvor børnene kan sidde og tegne eller farvelægge billeder af forskellige fugle eller Selsø Slot.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen