Frederikssund Kommunes logo
8. marts 2021

Smitten faldet lidt igen

Mandag den 8. marts klokken 12.00 åbner et nyt kviktestcenter i den gamle svømmehal på Campus i Frederikssund. Centret vil have åbent klokken 8-20 alle ugens 7 dage. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, men man skal huske sundhedskort og at bære mundbind. Der kan være kø ved teststedet.

Fra mandag den 8. marts gennemføres alle kviktest i Frederikssund Kommune med den mere nænsomme, korte vatpind.

PCR-testcentret på Lundevej 11 udvider åbningstiden med virkning fra den 11. marts 2021. Herefter vil der være åbent alle ugens syv dage. De nye åbningstider er mandag, onsdag, fredag, søndag klokken 15.30-21.00 og tirsdag, torsdag, lørdag 08-13.30. Husk at bestille tid samt at medbringe sundhedskort og at bære mundbind.

Nyt kviktestcenter i den gamle svømmehal i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.Klargøring af det nye kvikteststed på Odinsvej 2 i Frederikssund (den gamle svømmehal). Der vil være indgang fra bagsiden af svømmehallen. Foto: Frederikssund Kommune.

Smitteudviklingen

Smittetallene for kommunen ser fortsat fine ud. Pr. søndag den 7. marts er der 16 borgere smittet med Covid-19 de seneste syv dage. Det svarer til 35,5 smittede borgere pr. 100.000. Statens Serum Institut oplyser at 83 % af smittetilfældene i Region Hovedstaden er med den engelske mutation B.1.1.7.

Vaccination

Frederikssund Kommune har en vaccinationsprocent på over 90 % på omsorgscentrene. Og noget tyder på at vaccinen virker: Det er nu seks uger siden, at der sidst var et smittetilfælde på omsorgscentrene.

Vaccinationsindsatsen eskalerer i øjeblikket kraftig – og selv om det er en regional opgave at vaccinere borgerne, bruger kommunen rigtig mange ressourcer på at understøtte vaccinationen af borgerne.

Vi er nu i gang med at vaccinere borgerne i målgruppe 2, 3, 4 og 5. Alle disse grupper har fået en vaccinationsinvitation fra Statens Serum Institut.

Mange borgere er usikre på vaccinationsprogrammet. Derfor har der hele ugen været run på kommunens nye vaccinationslinje, som åbnede mandag den 1. marts. Vaccinationslinjen har åbent hverdag kl. 9 – 15 på tlf.: 47 35 26 77. Her hjælper medarbejdere fra kommunens Forebyggelses- og Træningsenhed med at svare på de mange spørgsmål.

Statens Serum Institut har sendt lister over alle de borgere i målgruppe 2 og 3, der ikke er vaccineret eller har bestilt vaccinationstid. I de seneste dage har kommunale medarbejdere trukket lister, krydstjekket og ringet til borgerne for at sikre, at vi får støttet dem i vaccination. Derudover gennemføres en forsøgsordning i bl.a. Frederikssund Kommune, hvor de praktiserende læger ringer til udvalgte patienter og tilbyder dem vaccination i den kommende uge. Sammen skal vi nok nå alle borgerne.

Fredag den 5. marts gennemførtes de første hjemmevaccinationer til borgere, som er sengeliggende eller borgere, som af andre grunde ikke kan komme ud af hjemmet. I alt 12 borgere blev vaccineret af en praktiserende læge sammen med medarbejdere fra Døgnplejen. Samtidigt er 55 borgere på et af kommunens sociale tilbud blevet vaccineret i samarbejde med regionen og de praktiserende læger.

I uge 10 gennemføres fremskudt vaccination i Frederikssund Hallen for borgere i målgrupperne 2 og 3. Mere end 30 medarbejdere er indkaldt, sammen med frivillige fra Ældresagen og Beredskabet, for at hjælpe til med vaccinationen.

Trivselsgrupper på skolerne

For en uge siden åbnede nye retningslinjer op for at hjemsendte elever på skolerne igen kunne mødes med kammeraterne i såkaldte trivselsgrupper. Når blot der er tale om kortere fysiske møder mellem lærere/pædagoger og flere elever, dog max 5 personer. På skolerne greb de straks muligheden for igen at se de større børn – og mange steder er man allerede kommet i gang med gåture i det fri, paddletennis osv. Ideerne blandt kommunens lærer og pædagoger er mange, og det er til stor glæde for både elever og lærere at mødes i trivselsgrupper og være sammen igen.