Frederikssund Kommunes logo
16. marts 2021

Kunstgræsbaner er et hit hos foreningerne

En ny kunstgræsbane er etableret ved idrætsbyen og den slidte kunstgræsbane på Kalvøen er blevet renoveret. Banerne har stået klar i nogen tid, og nu er de også blevet officielt indviet.

Det var takket være muligheden for at fremrykke en række anlægsinvesteringer, som Byrådet besluttede i maj 2020, at arbejdet med kunstgræsbanerne kunne sættes i gang i efteråret 2020 og dermed stå klar til brug nu, hvor foreningerne igen må have udendørs træning. Begge anlæg har ligeledes fået etableret LED lysanlæg.

- Jeg er utrolig glad for, at vi fik den mulighed at fremrykke anlægsinvesteringer, så foreningerne i Idrætsbyen og på Kalvøen kan få glæde af nogle gode kunstgræsbaner. Der er ingen tvivl om, at banerne vil være et plus for foreningerne og deres medlemmer, for vi ved jo alle, hvor meget rammerne betyder, og kunstgræsbanerne bidrager bestemt til at give dem gode rammer og gode forhold til træningen, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

De to baner har stået færdig i nogen tid, men har ikke været brugt særlig meget på grund af coronarestriktionerne. Nu er de dog taget i brug, og tirsdag den 16. marts blev de også officielt indviet ved to små arrangementer med deltagelse af borgmesteren, formanden for Fritids- og Kulturudvalget og henholdsvis formanden for FIK, Jacob Levin Nielsen og formanden for ORI, Claus Larsen ved Kalvøen og formanden for Oaks, Julie Grelck samt formanden for Rørbæk FC, René Persson, ved Idrætsbyen.

Forfra ses Julie Grelck, René Persson, John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg med Oaks der træner i baggrunden. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Forrest formand for Frederikssund Oaks, Julie Grelck og formand for Rørbæk FC, René Persson sammen med John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg på den nye bane i Idrætsbyen. Bagved er Frederikssund Oaks i gang med den udendørs træning.

- Det er et par rigtig flotte nye kunstgræsbaner, vi fik etableret henover nytåret. Dem kan vi kun være yderst tilfredse med. Det nye skarpere lys gør banerne imponerende at se på udefra, men mere vigtigt er det selvfølgelig, at spillerne får optimale træningsforhold. Ibrugtagningen blev – ligesom dagens åbning - forsinket pga. covid-19 restriktioner, men straks disse blev lempet, stod spillerne klar til at indtage banerne og de har allerede gjort flittigt brug af dem. Så betyder det mindre, at banerne først åbnes officielt i dag – det bringer ingen skår i min glæde over dagligt at se banerne i funktion, siger Jesper Wittenburg (A), formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Glade foreninger

I foreningerne, der kommer til at bruge de to kunstgræsbaner, er der glæde over de nye faciliteter.

- Frivillighed og foreningsarbejde drives af ildsjæle, men der er ingen tvivl om, at fortsat fremdrift ofte står og falder med egnede, anvendelige og moderne faciliteter som disse. Vi kan ydmygt konstatere, at Oaks er kendt i hele landet qua vores sportslige resultater og vores ungdomsarbejde, og nu har vi den bedste ramme til at fremvise dette til resten af landet, siger Julie Grelck, formand for Frederikssund Oaks.

Formand for Oaks, Julie Grelck, overrækker borgmesteren en klubtrøje. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Formand for Frederikssund Oaks, Julie Grelck, overrækker borgmesteren en klubtrøje og et net at opbevare den i.

Udover Frederikssund Oaks vil også Rørbæk FC få glæde af kunstgræsbanen ved Idrætsbyen.

På Kalvøen er den eksisterende kunstgræsbane samt belysningen blevet renoveret. Banen bliver brugt af især børn i FFB, og voksne fra ORI og FIK.

- Kunstbanen er uundværlig for, at alle klubbens medlemmer kan få træningstider i vinterhalvåret. Banen er booket alle ugens dage. I år er det endda kun til træning, da coronarestriktionerne har sat en begrænsning for afvikling af kampe. Banens centrale placering i midtbyen er vigtig for byens aktive borgere, unge boldspillere og familier, der bare har lyst til en hyggelig stund med bold. Den mere end 10 år gamle kunstbane i FIK havde udlevet den anbefalede levetid og var godt slidt i syningerne. Som formand for FIK er jeg glad for, at kommunen har prioriteret en ny kunstbane i midtbyen, siger formanden for FIK, Jacob Levin Nielsen.

Fra venstre Jacob Levin, Claus Larsen, John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Fra venstre formand for FIK, Jacob Levin, borgmester John Schmidt Andersen, formand for ORI, Claus Larsen og udvalgsformand Jesper Wittenburg.  I baggrunden er fodboldtræningen i fuld gang.

Der var god gang i træningen på begge baner tirsdag eftermiddag. I Idrætsbyen var det Frederikssund Oaks som udnyttede det gode vejr og de lempede restriktioner til at træne...

Amerikansk fodboldspiller i gang med træningen på banen i Idrætsbyen. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

... og på Kalvøen var ORI og FIK også i fuld gang med at træne deres unge spillere.

To drenge spiller fodbold på kunstbanen på Kalvøen. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

Video af banerne

Nedenfor kan du se en dronevideo af de nye kunstgræsbaner.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.