Frederikssund Kommunes logo
29. marts 2021

Fuld gang i test og vaccinationer

Fra at have ligget stabilt i en længere periode med omkring 20 nye smittetilfælde pr. uge er smitten i Frederikssund Kommune pr. 30. marts oppe på 38 konstaterede tilfælde i de seneste syv dage. Der er stadig ingen smittede på sundheds-, social- og ældreområdet. Til gengæld er der flere tilfælde på børneområdet, hvor der i et børnehus har været syv smittede medarbejdere og et smittet barn. Også en elev på Marielystskolen er smittet. Her er der er også smitteopsporet og hjemsendt efter gældende regler.

Genåbning

På idrætsanlæggene bliver der trænet, og børn og voksne spiller en masse både almindelig og amerikansk fodbold på banerne, efter forsamlingsloftet er løftet til 50 personer. Efter påske forventer Frederikssund Kommune at kunne åbne for græsbanerne, så der bliver plads til at flere af indendørsidrætterne kan rykke ud.

På omsorgscentrene er det i den seneste tid blevet fejret, at alle er færdigvaccinerede. Det er sket med koncerter af pianisten, skuespilleren og instruktøren Anders Ahnfelt-Rønne, der har optrådt med klaver og harmonika, sang, anekdoter og digte for beboerne.

Borgercentret har i denne uge åbnet dørene, så borgerne også kan vente indenfor. Borgercentret venter i øvrigt besked fra KL om de kommende coronapas til borgere, der ikke er digitale. Mere info herom følger, når der findes en central løsning.

Skolerne

De små klasser har i denne uge fået selskab af afgangseleverne på skolerne. Og allerede tirsdag efter påske kan 5. – 10. klasserne få lov til at komme tilbage med 50 procents fremmøde, ligesom klasserne ikke må blandes på tværs. Der gælder naturligvis stadig retningslinjer med afstand og hygiejne, som alle kender i forvejen.

Test

Efter påske opfordres børn og lærere til at vende kviktestet tilbage. I ugen efter påske tilbydes ca. 1800 medarbejdere og elever at blive kviktestet én gang. Fra uge 15 kan medarbejdere og elever blive kviktestet to gange ugentligt på skolen. Kommunen har derfor i uge 12 ansat flere podere til kommunens testteam. Kommunens testteam og podeuddannede medarbejdere på skolerne udgør nu 32 podere, som alle er uddannede og klar til at teste på skolerne efter påske.

Også kviktestcenteret i den gamle svømmehal på Campus bliver flittigt brugt og kommunens borgere har taget godt imod det. Fra fredag til onsdag er der lavet over 5000 tests og 8 borgere er blevet testet positive. Vi undersøger nu mulighederne for at udvide kviktestkapaciteten.

Vaccination

Flere og flere af borgerne i Frederikssund vaccineres. I løbet af de sidste par uger har borgere i alderen 80-84 år (målgruppe 7) haft mulighed for at bestille tid til vaccination, og Statens Seruminstitut er begyndt at sende breve ud til borgere i alderen 75-79 år.

Frederikssund Kommune har brugt meget tid på at hjælpe borgerne med at blive vaccineret. Alle borgere, der ønsker vaccination fra målgruppe 2 (65+ år med personlig pleje og praktisk hjælp) og målgruppe 3 (+85 år) er snart vaccineret. I uge 13 kører sidste omgang revaccination af 146 borgere i Frederikssund Hallen. På Klintegården bliver beboerne revaccineret fredag i uge 12, og det gør 12 borgere, der hjemmevaccineres også i samarbejde med de praktiserende læger.

En lille gruppe af borgerne er så svage, at de skal hjemmevaccineres. De bliver løbende hjemmevaccineret de næste 4-5 uger i et samarbejde med to praktiserende læger og Døgnplejen.

Vaccination gives i arm. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.