Frederikssund Kommunes logo
25. marts 2021

Frederikssund Kommune indfører røgfri arbejdstid

Byrådet har den 24. marts 2021 besluttet at indføre røgfri arbejdstid for alle kommunens medarbejdere. Det træder i kraft fra 1. august 2021.

Formålet med at indføre røgfri arbejdstid er blandt andet at skabe en attraktiv arbejdsplads med et røgfrit arbejdsmiljø og at sende et signal til omverdenen, idet medarbejderne er kommunens ansigt udadtil.

Med røgfri arbejdstid bevæger Frederikssund Kommune sig i samme retning, som resten af samfundet. Røgfri arbejdstid fylder generelt på de kommunale dagsordener. Siden 2017 er antallet af kommuner med røgfri arbejdstid steget fra 15 kommuner til 63 kommuner, der i dag enten allerede har indført eller indfører røgfri arbejdstid i 2021.

En stor del af Frederikssund Kommunes arbejdspladser har allerede indført røgfri arbejdstid, men med Byrådets beslutning bliver det nu alle arbejdspladser, der vinker farvel til røgen.

- Vi ved, at røg er meget skadeligt for vores sundhed. Røgfri arbejdstid kan bidrage til at ingen – hverken borgere eller medarbejdere – udsættes for tobaksrøg i kontakten med kommunens personale. Der er ingen krav til at rygerne skal stoppe med at ryge, men for dem, der ønsker at benytte lejligheden, vil der naturligvis blive tilbudt gratis hjælp til det, siger borgmester John Schmidt Andersen, der også noterer sig den klare opbakning fra medarbejderne til forslaget om røgfri arbejdstid.

Udover røgfrihed gælder de nye retningslinjer også brugen af snus.

Medarbejdere, som ønsker det, kan deltage på kommunens rygestopkursus.

Frederikssund Rådhus. Foto: Frederikssund Kommune.Frederikssund Rådhus.

Foto: Frederikssund Kommune.