Frederikssund Kommunes logo
29. marts 2021

Byggegrund tæt på S-toget lokkede

- Vi har længe haft tanker om at bygge vores eget hus. Men de fleste byggegrunde ligger ofte langt væk fra en station, fortæller Mogens Alstrup fra Frederiksværk. Han arbejder i it-afdelingen hos Demant i Smørum og pendler under normale coronafri omstændigheder frem og tilbage i bil. Hustruen Marlene arbejder på Nordsjællands Hospital fortrinsvis i Hillerød.

Tæt ved S-toget

Så da familien faldt over en byggegrund i Deltakvarteret kun få hundrede meter fra Vinge Station blev de klar over, at Vinge kunne blive deres nye by.

- Det betyder meget, at vi kan komme nemt til og fra København, og i sommerhalvåret kan jeg forestille mig, at jeg vil cykle til arbejde, fortæller Mogens Alstrup. Sammen med sin hustru Marlene har han derfor netop købt byggegrunden Obvej 14 i Deltakvarteret i Vinge.

- Det passer os rigtig godt med muligheden for at sætte vores eget præg på et nybygget hus på en ikke for stor grund, da vi ikke ønsker en stor have. Samtidig synes vi deltaområdet er pænt lavet med vandet og de vilde blomster, siger han.

I København bor i øvrigt parrets to døtre, som synes det er besværligt at komme til Frederiksværk. Med en ny bopæl i Vinge vil familiebesøgene blive væsentligt nemmere. En hjemmeboende søn på 17 år flytter med til Vinge.

Tom byggegrund med solgt-skilt i forgrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Det er denne byggegrund på Obvej i Vinge, som familien Alstrup har købt. 

Taget godt imod

Under et besøg i Vinge for at kigge nærmere på grunden blev de kontaktet af formanden for grundejerforeningen i Deltakvarteret. Efter at være blevet en del af grundejerforeningens Facebookgruppe har familien fra Frederiksværk modtaget mange venlige velkomsthilsner. Så allerede inden nybyggeriet er begyndt føler familien sig godt taget imod i Vinge.

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet og til at flytte til Vinge. Folk virker meget åbne, fastslår Mogens Alstrup.

Familien Alstrup er netop ved at sætte deres villa i Frederiksværk til salg. Når salget er sket kan rejsen mod Vinge begynde med byggeriet af familiens kommende nye hjem i Deltakvarteret. Mogens Alstrup håber, at de kan flytte ind i Deltakvarteret i løbet af et års tid.

Blomstertæppe i grøftekanten med huse i baggrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Det er blandt andet en udsigt som denne familien Alstrup kan glæde sig til. 

Fotos. Frederikssund Kommune.