Frederikssund Kommunes logo
3. maj 2021

Mange er vaccineret

Flere og flere borgere i Frederikssund Kommune bliver vaccineret. Pr. søndag den 2. maj er 29,7 procent af borgerne er vaccineret med 1. stik og 14,3 procent er færdigvaccineret. Det placerer Frederikssund Kommune på en 12. plads i Danmark over de kommuner, hvor flest er vaccineret.

Aktuel smitte

Smittetrykket i Frederikssund Kommune er det samme som for en uge siden. Pr. søndag den 2. maj var således 24 borgere testet positive i de sidste 7 dage, hvilket svarer til 52,3 positive pr. 100.000. Der er enkelte tilfælde af COVID blandt borgere, som kommunen er i kontakt med, men ingen meldinger om egentlige udbrud.

Automatisk nedlukning

Folketingets Epidemiudvalg besluttede onsdag den 28. april at hæve grænsen for automatisk nedlukning af sogne. Det betyder, at incidensen i sognet skal være over 500 smittede pr. 100.000, mere end 20 nye smittetilfælde inden for en uge og en positivprocent over 2,5 før et sogn skal lukke. Hvis disse tre parametre overstiges, skal vi lukke skoler og klubtilbud, indendørs idræts-, forenings- og frivilligaktiviteter, samt indendørs og udendørs kulturaktiviteter i sognet.

Lige nu er smittetallene for kommunens 19 sogne heldigvis meget langt fra en nedlukning. Du kan følge smitten i alle landets sogne på TV2s hjemmeside. 

Genåbning

For nylig åbnede musikskolen, biblioteker, museet og idræts- og svømmehaller for unge under 18 år. Næste skridt i genåbningen er efter planen torsdag den 6. maj. Her vil forsamlingsloftet blive hævet til 25 personer indendørs og 75 personer udendørs. Yderligere lempelser i restriktionerne afventes.

Udsnit af danmarkskort med angivelse af smittetryk. Grafik: SSI.Udsnit af danmarkskort med angivelse af smittetryk.

Grafik: SSI.