Frederikssund Kommunes logo
10. maj 2021

Husk at lade dig teste

I den forgangne uge indgik Folketingets partier et forlig, der gav mulighed for en større genåbning end først udmeldt. Således kan alle børn nu vende tilbage til skolen, flere kultur- og fritidstilbud er genåbnet yderligere og forsamlingsloftet blev hævet til 25 personer indendørs og 75 personer udendørs.

Med endnu mere genåbning er det fortsat vigtigt, at man husker at lade sig teste. Det er nemlig med til at holde smitten under kontrol og bryde smittekæderne tidligt.

Smittetrykket i Frederikssund Kommune er steget den sidste uge og i takt med genåbningen. Søndag den 9. maj klokken 14 var der 38 borgere testet positive i de sidste syv dage og der er 84,2 positive pr. 100.000 de sidste syv dage.  

Åbning af kultur- og fritidsområdet

På kultur- og fritidsområdet er der åbnet for indendørs idræt for borgere over 18 år med coronapas og gyldigt ID, dog ikke kontaktsport. Også al idræt – både i organiseret og ikke organiseret regi – for  børn og unge under 18 år og borgere over 70 år blev åbnet. Spillesteder, teatre og biografer og lignende kulturlokaler er ligeledes genåbnet med coronapas og gyldigt ID med op til 2.000 tilskuere i sektioner á 500 efter samme model, som inden nedlukningen i december 2020, hvor tilskuerne sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, et biograflærred, en oplægsholder mv. Også det brugerstyrede center på Tolleruphøj åbnede i går for bridge, whist og billard i særskilte lokaler for de ældre brugere. Som for fritidsområdet i øvrigt kræves coronapas eller negativ test indenfor de seneste 72 timer. 

Elever tilbage på skolerne

Mandag den 10, maj vender alle elever tilbage til skolerne. Det er lang tid siden, at der har været almindelig skolegang for især de større klasser og det bliver forhåbentlig dejligt at få en så normal hverdag som muligt igen. Det betyder også, at alle skal gøre sit bedste for at sikre, at smitten ikke breder sig på skolerne og videre ud til familierne. Frederikssund Kommunes eget podekorps har nu testet på skolerne i et stykke tid og vil fortsætte med dette. Sundhedsstyrelsen opfordrer børn på 12 år og ældre samt medarbejdere på skolerne til at lade sig teste to gange ugentligt. Der er stor forskel på skolernes testprocenterne, men den samlede testprocent for elever er 44 procent, og for medarbejderne er det 32 procent. 

Bliv testet

Med yderligere genåbning, opfordres alle kraftigt til at lade sig teste hyppigt. Nedlukningen af Hørsholm Kommune vidner om, hvor vigtigt det er at bryde smittekæderne i tide. Og heldigvis har mange borgere taget budskabet til sig. Testcentret i den gamle svømmehal i Frederikssund har i starten af uge 18 slået rekord i test af borgere med op mod 1600 daglige test. På CPH Medicals hjemmeside kan man se, hvor lang køen estimeres til at være, og dermed kan man forsøge at møde op på et mindre presset tidspunkt.

Fra på onsdag den 12. maj 2021 åbner CPH Medical endnu et testcenter i gymnastiksalen i Skibby Fritidscenter på Nyvej 7B. Testcentret vil have åbent to dage ugentligt, nemlig onsdag og søndag i tidsrummet 7.00 – 20.00. 

Midlertidige besøgsrestriktioner

Stigningen i smitten i Frederikssund Kommune er ikke uden konsekvenser. Styrelsen for Patientsikkerhed har i derfor udstedt midlertidige besøgsrestriktioner på en række institutioner i Frederikssund Kommune. Besøgsrestriktionerne gælder institutioner, hvor der bor borgere i øget risiko ved Covid-19 smitte, dvs. Skibbyhøj, Møllehaven, Egeparken, Vangedevej 13, Nordmandshuse, Boenheden Line Marie, samt Fjordhus. Ledelserne på de berørte institutioner er informeret og besøgsrestriktionerne genindført fra i fredag den 7. maj. Idet 80 procent af borgerne på Klintegården, Lunden og Rosenfeldthusene er færdigvaccineret, er de undtaget for besøgsforbuddet.

Vaccinationsindsatsen fortsætter

I Frederikssund Kommune har 31,3 procent af borgerne påbegyndt vaccination og 17,2 procent har fået andet stik. Det betyder også, at kommunen er i top 10 over kommuner i landet med flest færdigvaccinerede borgere. Lige nu vaccineres borgere i alderen 60 – 64 år og i løbet af få uger også medarbejdere, der har fået første stik med AstraZeneca.