Frederikssund Kommunes logo
17. maj 2021

Genåbning giver stigende smitte

Som forventet stiger smittetrykket både i Frederikssund, i Hovedstaden og i Danmark, alt imens vi genåbner kommunens skoler, idræts- og kulturaktiviteter, ophæver restriktioner på ældreområdet, hæver forsamlingsforbud, og åbner samfundet mere og mere.

Smitten stiger

I den seneste uge har det generelle smittetryk i Frederikssund Kommune taget endnu et hop opad. Pr. søndag den 16. maj er der således 57 nye smittede på en uge, hvilket svarer til en incidens på 126.3 smittede pr. 100.000 borger. Den testjusterede incidens, der tager højde for hvor mange borgere, der testes og som er den, der bruges, når kommuner nedlukkes, er dog lavere, og der er således langt til risikoen for nedlukning.

Test

Det ser ud til, at både borgere og medarbejdere har taget anbefalingen om at lade sig teste hyppigt til sig. Testcentret i den gamle svømmehal i Frederikssund har i flere dage i uge 19 rekordtestet med over 2000 borgere på en enkelt dag. Onsdag den 12. maj var også første dag med åbent i det nye testcenter i Skibby. Testcenteret ligger i gymnastiksalen i Skibby Fritidscenter og åbningstiderne er 7-20 onsdag og søndag.

Vaccination

Frederikssund Kommune ligger stadig i top 10 over færdigvaccinerede borgere i landet, hvor hver femte borger i Frederikssund Kommune er færdigvaccineret og en tredjedel af alle borgerne i kommunen har påbegyndt vaccination. Vi er nu i gang med at vaccinere de +55-årige og fra den kommende uge er det muligt at blive vaccineret på Frederikssund Hospital med 500 tider en dag om ugen. Borgere, der har modtaget en tid til vaccination i deres e-boks kan allerede nu booke tid på hospitalet.