Frederikssund Kommunes logo
28. maj 2021

”Den røde løber” blev indviet

Mellem Jægerspris Skole og Skole ved Kæret Afd. Kølholm er der i det seneste års tid arbejdet på at anlægge et aktivitetsbånd, som består af en løbebane samt forskellige træningsredskaber og opholdspladser. Fredag den 28. maj blev hele anlægget så officielt indviet.

Borgmester John Schmidt Andersen klipper den røde snor over. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen klipper den røde snor over. 

I sin tale ved indvielsen lagde borgmester John Schmidt Andersen (V) blandt andet vægt på de samlede forandringer, der er sket i Jægerspris i de senere år:

- At vi har samlet flere skoler, et bibliotek, lokalarkivet og pædagogisk læringscenter på ét sted er et godt eksempel på, hvordan det at optimere brugen af vores bygninger også kan gå hånd i hånd med nye muligheder og nye synergier. Jeg vil gerne rose skolerne, for I har om nogen været gode til at udnytte de nye muligheder og skabe gode hverdagsoplevelserne for børnene, sagde borgmesteren og tilføjede:

- Og nu har vi så taget endnu et stort skridt med anlæggelsen af dette aktivitetsbånd, der binder skolerne og foreningerne tættere sammen og bliver et sted, hvor familier i deres fritid kan komme og dyrke forskellige aktiviteter. Skolens børn har allerede døbt aktivitetsbåndet ”Den røde løber”. Det navn synes jeg, er rigtig godt, for det er både en rød løber ind til stor festlighed, og at en løbebane ind til et væld af udfoldelsesmuligheder. Stort tillykke med Den røde løber.

Børn spiller hockey på den nye bane i solskinsvejr. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Børn spiller hockey på den nye bane i solskinsvejr. 

Løbebane og træningsredskaber

Det nye anlæg omfatter en ca. 190 meter lang løbebane lavet i rødt gummi, som på atletikbaner. I den sydlige ende af banen er der lavet udendørs træningsredskaber, som kan benyttes som alternativ træning for foreningslivet og af motionister og forbipasserende gæster. I tilknytning til dette er der lavet en multibane til fodbold og floorball. Generelt har hele arealet fået et farvemæssigt og æstetisk løft, med nye adgangsstier ind i området og udtynding af buske og træer, der er med til at åbne området op for offentligheden.

Lige ved siden af den nye anlæg har fodboldstadion fået en udkigsplatform samt forbedret og sikret skrænten, så tilskuerne bedre kan nyde lokal fodbold. Samtidig har fodboldklubben med kommunalt tilskud selv anlagt et boldhegn omkring stadion, der forbedrer stadionfølelsen.

Jægerspris Tennisklub indviede sidste år to nye padelbaner, som er stærkt efterspurgte. Det forventes, at borgere om kort tid kan booke disse baner igennem wannasport.

Børn leger i redskaberne på det nye træningsområde. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

Børn leger i redskaberne på det nye træningsområde. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Børn leger i redskaberne på det nye træningsområde. 

Overblik over det nye aktivitetsbånd. Foto: Frederikssund Kommune.Overblik over det nye aktivitetsbånd.

Fotos: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.