Frederikssund Kommunes logo
25. juni 2021

Entreprenør til Kultur- og Havnebadet skal nu findes

Byrådet har på deres møde den 24. juni 2021 godkendt den videre proces med realiseringen af Kultur- og Havnebadet i Frederikssund. Det indebærer blandt andet, at projektet snart kommer i udbud for at finde en totalentreprenør.

I den kommende tid skal der både ansøges om tilladelse til at opføre Kultur- og Havnebadet hos Kysdirektoratet, der skal findes en totalentreprenør og Frederikssund Ny Initiativråd vil genansøge om midler til projektet fra Friluftsrådet.

Da det ikke lykkedes at finde en totalentreprenør ved udbuddet i 2019, har det været nødvendigt at kigge nærmere på projektet, og der er blevet tilknyttet en ekstern rådgiver, nemlig ingeniørfirmaet Emcon, der har stor erfaring med byggeri på og ved vand. Forsinkelsen har samtidig betydet, at tilladelsen fra Kystdirektoratet til at opføre Kultur- og Havnebadet er udløbet, og det samme er tilsagnet om tilskud fra Friluftsrådet. Der skal derfor søges om begge dele på ny.

A.P. Møller Fonden bidrager til projektet med 8,2 millioner kroner.

Byrådet ønsker at få Kultur- og Havnebadet klart så hurtigt som muligt. Derfor har man besluttet at køre en sideløbende proces, hvor Kultur- og Havnebadet sendes i udbud samtidig med at der søges om ny byggetilladelse hos Kystdirektoratet, og Frederikssund Ny Initiativråd søger om tilskud fra Friluftsrådet.

- Jeg er glad for, at vi nu er nået så langt, at vi kan sætte Kultur- og Havnebadet i udbud og finde en totalentreprenør. Det er et vigtigt skridt på vejen. Jeg håber, at vi denne gang lykkes med udbuddet, og jeg er sikker på, at med rådgivningen fra Emcon og det spændende projekt Kultur- og Havnebadet er, så skal det nok gå godt, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Arbejdet med at finde en totalentreprenør til projektet skal altså nu sættes i gang, og på anbefaling fra Emcon bliver det som en omvendt licitation, hvor der på forhånd er fastlagt en sum, som projektet skal holde sig inden for. Der bydes derfor alene på kvalitative underkriterier. Udbuddet har derfor til formål at finde en samarbejdspartner, der kan bidrage fagligt til projektudvikling, projektering og efterfølgende udførelse af projektet i totalentreprise. Denne model giver mulighed for en tidlig entreprenør- og leverandørinvolvering samtidig med en entydig fastlæggelse af ansvarsfordeling.

Byrådet har besluttet, at hovedidéen i det oprindelige Kultur- og Havnebadsprojekt fortsat er udgangspunkt for projektet. Med den omvendte licitation ændres der ikke ved det udgangspunkt.

- Jeg glæder mig meget til at Kultur- og Havnebadet står færdigbygget og borgerne kan få glæde af det. Det har jo været nogle år undervejs, men så bliver glæden ved at tage det i brug blot det større. Det bliver et lækkert anlæg, som sommerbadende gæster, vinterbadere, kajakroere og mange flere vil få stor glæde af. Så jeg glæder mig meget til sommeren 2023, hvor vi kan hoppe i vandet fra det nye havnebad, siger formand for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg.

Opførelsen af Kultur- og Havnebadet forventes at kunne stå færdigt i forsommeren 2023.

Illustration af hvordan Kultur- og Havnebadet kommer til at se ud. Illustration: Christensen og Co.Illustration af hvordan Kultur- og Havnebadet kommer til at se ud. Illustration: Christensen og Co.