Frederikssund Kommunes logo
26. juni 2021

Byrådet skriver til ministre om Frederikssundmotorvejen

Lørdag den 26. juni har borgmester John Schmidt Andersen på vegne af et stort flertal i Frederikssund Byråd sendt nedenstående brev til Transport- og Finansministeren samt til Folketingets Transport- og finansordførere. 

Vedr. igangværende politiske forhandlinger om en infrastrukturaftale

Kære Benny Engelbrecht og Nicolai Wammen

Det forlyder fra de igangværende politiske forhandlinger om en langsigtet infrastrukturaftale, at færdiggørelsen af Frederikssund motorvejen først igangsættes fra 2026. Til gengæld lægges der op til en afskaffelse af brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys bro allerede fra 2022.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Frederikssund Byråd har færdiggørelsen af Frederikssund motorvejen som en klar førsteprioritet i en prioritering mellem de to infrastrukturprojekter.

Som det fremgik af Byrådets brev til jer den 4. juni 2021 vedr. afskaffelse af brugerbetaling på Kronprinsesse Marys bro, vil en færdiggørelse af Frederikssund motorvejen i høj grad bidrage til en aflastning af den meget pressede infrastruktur og til at styrke erhvervslivets fortsatte vækst og udvikling. Samtidig vil investeringen understøtte Frederikssund Kommune som bosætningskommune.

Frederikssund Kommune er inde i en rivende udvikling, og mange borgere flytter til kommunen. Vores erhvervsliv er ligeledes i stor vækst, og mange virksomheder planlægger store investeringer i den nærmeste fremtid. Derfor er en færdiggørelse af Frederikssund motorvejen allerede fra 2022 helt afgørende i denne forbindelse.

Frederikssund Byråd skal på det kraftigste opfordre regeringen til at tage ovenstående med i de igangværende politiske forhandlinger om en langsigtet infrastrukturaftale.

På vegne af:

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre i Frederikssund Byråd.

Venlig hilsen,

John Schmidt Andersen
Borgmester