Frederikssund Kommunes logo
16. juli 2021

Forny dit pas i god tid

Hvis du vil være sikker på at have et gyldigt pas, når du skal ud at rejse, så husk at tjekke dit pas for udløbsdatoen. Der er i øjeblikket lang ventetid på at få nyt pas, så sørg for at forny det i god tid.

Der er pt. mange borgere, som i sidste øjeblik opdager, at passet enten er tæt på udløb eller allerede er udløbet. Samtidig er alle landets kommuner i gang med et landsdækkende projekt omkring ombytning af tusindvis af fejludstedte pas i forbindelse med optagelse af fingeraftryk. Og også hos politiet er der på grund af et massivt antal anmodninger om fornyede pas ved ophævelse af rejserestriktioner i forbindelse med Covid 19 forlænget sagsbehandling på udstedelse af alle typer pas.

Har du brug for at forny dit pas, skal du bestille tid til dette via kommunens hjemmeside.

Du kan selv hjælpe med at nedbringe sagsbehandlingstiden ved:

  • at komme i god tid inden dit pas udløber, da der kun i særlige situationer kan udstedes hastepas. Sagsbehandlingstiden for modtagelse af dit nye pas er ca. 14 dage.
  • altid at sikre samtykke fra alle forældremyndighedsindehavere, når et barn skal have udstedt pas. Dette kan gøres på kommunens hjemmeside under Pas og ellers skal alle møde fysisk frem i Borgercenter.
  • at have gyldigt pasbillede klar. Der kan kun tages pasbillede børn fra 5 år og op i Borgercentret, og det anbefales at få taget gyldige pasbilleder af mindre børn inden.
  • at medbringe de dokumenter der skal til for at få udstedt pas, herunder dit gamle pas. Se kommunens hjemmeside for vejledning. Hvis du straks afleverer dit gamle pas ved bestilling af et nyt kan vi sende det nye pas direkte til din hjemmeadresse fra leverandøren, hvilket nedbringer leveringstiden.

På grund af det øgede antal henvendelser, har Borgercenter akut ansat flere nye medarbejdere i pasbetjening for at nedbringe ventetiden. Der er derfor udvidet antal mulige tidsbestillinger.

Dansk pas. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.