Frederikssund Kommunes logo
15. januar 2021

Smittetallet er dalende

I de seneste syv dage er antallet af smittede faldet. Således er der fredag den 15. januar registreret 86 nye smittede de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 190.6 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. 

Fast teststed åbner mandag den 18. januar

Fra mandag den 18. januar er det muligt at blive testet i Frederikssund mandag, onsdag, fredag og søndag. Regionen åbner et fast teststed på Lundevej 11 i Frederikssund. Det er nødvendigt at bestille tid til test på coronaprover.dk inden man møder op. Husk at bære mundbind før og efter test, og hold afstand til hinanden, hvis der opstår kø. Åbningstiderne bliver mellem 10 og 16 alle fire dage.

Plejepersonale testes oftere

På grund af den engelske mutation har Styrelsen for Patientsikkerhed sat kadencen op for de systematiske tests af plejepersonale. Fra denne uge tester vi plejepersonalet hver uge. I indeværende uge er der testet 430 medarbejdere. Hidtil er plejepersonalet blevet testet hver anden uge.

Hænder iført blå handsker håndterer rør med coronaprøve i. Foto: Frederikssund Kommune.

Test af medarbejdere på sociale tilbud

Medarbejdere på de sociale tilbud har længe efterlyst mulighed for at blive testet på samme måde som plejepersonalet. Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL har nu indgået aftale om at tilbyde ugentlige kviktest til personale på sociale tilbud, hvor der bor eller opholder sig særligt udsatte mennesker. Muligheden for kviktest er frivillig og gratis, og testene foretages af en privat leverandører. Testningen af personalet skal være med til at øge trygheden blandt personalet, der er bekymret for at bringe smitte til sårbare borgere. Botilbuddene er i gang med at planlægge testningen, så den kan gå i gang hurtigst muligt.

Bogposer fra bibliotekerne er populære

Når mange mennesker er tvunget til at sidde hjemme, uden mulighed for at gå ud og more sig, er der brug for underholdning, der kan sprede lidt glæde i hverdagen. Det mærker bibliotekerne, som tilbyder bogposer til borgerne. Bibliotekerne har siden nedlukningen udleveret 700 bogposer med reservationer eller bogvalg til borgere. Med en nedlukningstid siden den 9. december, udleverer biblioteket i gennemsnit ca. 30 poser dagligt. På Frederikssund Bibliotekernes hjemmeside kan du se, hvordan du bestiller en bogpose.

Bestil bøger på bibliotekets hjemmeside og hent din bogpose.

Foto: Frederikssund Kommune