Frederikssund Kommunes logo
8. januar 2021

MakerVærket er klar til brug

Lasercuttere, 3D-printere, symaskiner, greenscreen og meget mere er nu klar til, at innovative elever kan komme og bruge deres fantasi i MakerVærket.

Håndværkere har været i gang i MakerVærket i hele december for at gøre det helt klar til brug. Og nu står MakerVærket færdigt, klar til at modtage elever fra hele Frederikssund Kommune – når Coronaen altså igen tillader det.

Lasercuttere og 3D printere er klar til brug. Foto: Frederikssund Gymnasium.Lasercuttere og 3D printere er klar til brug.

MakerVærket er et udviklingsrum for projektbaserede og eksperimenterende læringstilgange. Ambitionen er at fixe fremtidens skole- og arbejdsliv ved at hjælpe nye generationer og erhvervsliv til sammen at løse virkelige udfordringer med nye tilgange og redskaber. Det er både folkeskolelever og elever fra ungdomsuddannelserne, som kan se frem til at tage MakerVærket i brug.

MakerVærket skal give eleverne mulighed for at udfolde gode ideer og kreative løsninger uden at blive begrænsede af manglende redskaber. Det er altså vigtigt, at det er rigt på udfoldelsesmuligheder, og det kræver den rette teknik, de rette maskiner og de rette omgivelser.

Derfor er MakerVærket blevet udstyret med en række redskaber, som eleverne kan se frem til at bruge. Det er blandt andet lasercuttere, 3D-printere, CNC-fræsere, greenscreen, symaskiner, et træværksted, et rum til at lave podcast, et biolab og levnedsmiddelværksted og meget mere.

Podcastrum med mikrofoner, computer, og andet optageudstyr. Foto: Frederikssund Gymnasium.Podcastrum med mikrofoner, computer, og andet optageudstyr.

MakerVærket er et samarbejde mellem Campus Frederikssund, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune.

Byrådet i Frederikssund Kommune afsatte i budget 2020 to millioner kroner til MakerVærket. MakerVærket har også fået støtte af Villum Fonden på 6,75 millioner kroner.

Rum med verdensmålene hængt op  på væggene. Foto: Frederikssund Gymnasium.Rum med verdensmålene hængt op  på væggene.

Greenroom, hvor vægge, døre, gulv og loft er malet grønt. Foto: Frederikssund Gymnasium.Greenroom, hvor vægge, døre, gulv og loft er malet grønt.

Foto: Frederikssund Gymnasium