Frederikssund Kommunes logo
13. januar 2021

Flere vaccinationer på vej

I Frederikssund Kommune er der knap 400 borgere over 65 år, som både modtager praktisk og personlig hjælp. Denne gruppe borgere modtager i løbet af januar måned et brev fra Statens Seruminstitut om, med en invitation til vaccination.

Da der kommer færre vaccinedoser til Danmark i januar end forventet, er der endnu ikke åbnet for tidsbestilling til vaccination. Region Hovedstaden meddeler den 20. januar, at der først til februar vil blive åbnet for tidsbestilling til vaccinationer

Pårørende opfordres til at hjælpe

Frederikssund Kommune opfordrer alle pårørende til disse borgere til at hjælpe med bestilling af tid til vaccinationen, når dette bliver muligt, samt transport, så flest muligt hurtigt kan blive vaccineret.

Borgere som ikke har mulighed for at få hjælp af pårørende, vil blive hjulpet af kommunens medarbejdere.

Mulighed for kørsel

Frederikssund Kommune har været i kontakt med alle borgere i ovennævnte gruppe, og 202 borgere ønsker hjælp til transport til vaccinationscenteret.

Kommunen har pligt til at støtte borgere med hjælp til kørsel, hvis de ikke kan finde en anden løsning.

Borgere som skal have hjælp til kørsel til vaccinationscenteret vil blive kontaktet af en medarbejder fra Kommune som både hjælper med bestilling af tid til vaccination og bestilling af kørsel.

De borgere, som i forvejen er visiteret til handicapkørsel efter Servicelovens §11, vil få et brev fra kommunen de nærmeste dage om, at de skal booke tider til vaccination og anvende deres visiterede handicapkørsel til og fra vaccinationscentret.

Spørgsmål kan rettes til Frederikssund Kommune via callcenteret på tlf.: 47 35 10 00

Vaccination gives i arm. Foto: Frederikssund Kommune.Vaccination gives i arm.

Foto: Frederikssund Kommune.