Frederikssund Kommunes logo
1. februar 2021

Smitteniveau er lavt i Frederikssund Kommune

Smitten er fortsat faldende i Frederikssund Kommune og er nu nede på 36 smittede borgere. Det svarer til 79,8 smittede pr. 100.000 borgere.

I den forgangne uge er mere end 1700 borgere blevet testet i testcentret på Lundevej i Frederikssund. Den store efterspørgsel har fået Region Hovedstaden til at udvide åbningstiden i testcentret, så der fra mandag den 1. februar er åbent mandag, onsdag, fredag og søndag mellem 8.00 og 20.00. Man skal fortsat bestille tid på coronaprøver.dk for at blive testet. Husk at medbringe sundhedskort og mundbind, hvis du skal testes.

Anden vaccinestik er givet

Søndag den 31. januar blev borgere på omsorgscentre, Rehabiliteringsafdelingen samt Attendo, som har fået første vaccine, stukket igen med anden vaccine. Det gik godt og og borgerne har nu fuldført vaccinationsprogrammet. Som med alle vacciner, så dækker vaccinerne mod Covid19 ikke helt, men cirka 95 procent. Derfor skal der fortsat være fokus på hygiejne, god afstand og værnemidler.

To personer klargør vaccinationer. Foto: Frederikssund Kommune.To personer klargør vaccinationer.

Systematisk kviktest

I den forgangne uge har der været foretaget systematisk kviktest på sociale institutioner og på børneområdet. I alt er 283 medarbejdere fordelt i hele kommunen blevet testet, og ingen testede positivt. Også plejepersonalet er blevet systematisk testet og her er der gennemført 783 test.

Fra den 1. februar er det en ny leverandør af kviktest, nemlig SOS International. 

Sundhedsministeriet og Justitsministeriet har udsendt en prioritering af kviktestene. Heraf fremgår det, at omsorgscentrene i de kommende 14 dage skal kviktestes fem dage om ugen, som supplement til kommunens egen systematisk test to gange ugentligt. Dermed testes plejepersonalet hver dag i den kommende tid. I det omfang der er ledige mobile test, skal disse gå til de sociale institutioner og dernæst til daginstitutioner.

Styr på smitte på omsorgscentre

Smittesituationen er ved at blive normaliseret på omsorgscentrene. Der er en smittet medarbejder på Pedershave og tre beboere er i isolation og venter på testresultater. Der er fortsat besøgsforbud på omsorgscentret.

På Attendo er der ro på igen og ingen er smittede efter nogle uger med at større udbrud. 

Revideret vaccinationskalender

Sundhedsstyrelsen har været nødt til at revidere vaccinationskalendere grundet mangel på vacciner. Det betyder, at gruppen af +85 årige borgere nu skal vaccineres før frontpersonalet. Målet er dog fortsat, at alle borgere i særlig risiko og sundhedsfaglige medarbejdere i plejesektoren og på samfundskritiske områder er vaccineret inden udgangen af april.

Der er pt. lukket for tidsbestilling til vaccinationer på vaccinationscentrene, da der ikke er nogle vacciner at give. Hvornår der kan åbnes igen, vides ikke.

Der arbejdes fortsat på at få et lokalt tilbud om vaccination til gruppen af +65 årige, som modtager både personlig og praktisk støtte.

Foto: Frederikssund Kommune.